Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

22. jul 2018.

Za manje od dva sata na području okolnih kraljevačkih sela i šire okoline palo je, kako se procenjuje do 30 litara vode po kvadratnom metru; kraće vreme u prekidu je bio sabraćaj na putu Kraljevo-Kamenica i u Sovljaku put ka Kruševcu

Upozorenje Repuličkog hidrometeorološkog zavoda da se i Kraljevo i okolina nalaze pod narandžastim meteo-alarmom, večeras se pokazalo kao pravo, kada je jako nevreme zahvatilo sela ispod Goča, a jaka kiša u potpunosti je, neko vreme, zaustavila saobraćaj na putu Kraljevo –  Kamenica, u blizini plažnog restorana “Kod Buča”. Prema rečima Radoice Kočovića, načelnika Sektora za vanredne situacije u Kraljevu, u pitanju je bujična voda Kameničkog potoka, koji se bukvalno sjurio na ovu saobraćajnicu i naneo mulj zbog kojeg automobili nisu mogli da prolaze.

Saobraćaj je ponovo uspostavljen, a dežurna ekipa preduzeća “Novi Pazar put” izašla je na teren kako bi pokušali da saniraju posledice nevremena.

- Nevreme je najpre zahvatilo Gokčanicu, Bare, Planu, bilo je i grada, a mnogi koji su ovaj vikend proveli na selu ne mogu da se vrate u Kraljevo, jer su na pojedinim delovima “odneti” putevi i propusti. Nevreme se preko Goča i Stolova “spustilo” ka Kamenici, a potom zahvatlio Ratinu, Sovljak. U Sovljaku je regionalni put Kraljevo-Kruševac, takođe, neko vreme bio pod vodom, a voda je ušla u podrume nekoliko kuća. foto Sneža Miljković

Jovačka i Kovanlučka ulica su pod vodom, ekipe Sektora za vanredne situacije crpile su  vodu iz škole u Vrbi, sa promenade u Vrnjačkoj Banji – ističe Radoica Kočović.

Prema upozorenju Republičkog hidro-meteorološkog zavoda, i tokom noći očekuju se kratkotrajne vremenske nepogode sa obilnim padavinama (više od 20 mm za 3 h), jakim grmljavinama, olujnim vetrom, kao i pojavom grada, naročito u severnim, zapadnim i centralnim delovima zemlje.

Sutra i preksutra (23. i 24. jula) u većini mesta biće padavina, najavlju meteorolozi, od 20 do 30 mm za 24 sata, lokalno i više, naročito u centralnim i južnim krajevima, a moguće su i kratkotrajne vremenske nepogode.

Prema hidrološkom upozorenju, u ponedeljak i utorak manji bujični vodotoci na gornjem delu sliva Zapadne Morave biće u porastu sa mogućnošću lokalnih izlivanja.

foto: Nataša Marić Đenić

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments