Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

8. avgust 2018.

Ministarstvo energetike povećalo je nivoe prihoda koje jedno domaćinstvo može da ima i da ostvari uslov za dobijanje olakšica u plaćanju električne energije, a novina je da će olakšice ubuduće moći da koriste i podstanari

Najnovje izmene i dopune Uredbe o energetski ugroženom kupcu, koje su danas stupile na snagu, omogućiće da više potrošača ostvari pravo da električnu energiju koristi besplatno.

Pravo na besplatno korišćenje električne energije jednočlano domaćinstvo moći će da ostvariako mesečni prihodi domaćina nisu viši do 14.258 dinara. Ako domaćinstvo ima dva i tri člana, njihova primanja ne smeju da budu veća od 20.600 dinara. Primanja četvoročlanih i petočlanih domaćinstva to pravo će ostvariti ako su im primanja nešto viša od 27.000, a šetočlana ili veća domaćinstva, ako su njihova primanja samo nešto malo viša od 34.000 dinara. Novina je da će ove olakšice ubuduće moći da koriste i podstanari, koji do sada to pravo nikako nisu mogli da ostvare.

Da računa na besplatne kilovate ove godine je, do usvajanja pomenutih zakonskih izmena i dopuna kilovate, moglo da računa 74.818 najsiromašnijih građana. Broj siromašnih u Srbiji je daleko veći -  od 400.000, pa je nedavno Ministarstvo energetike povećalo nivoe prihoda koji su postavljeni kao uslov za dobijanje olakšica u plaćanju električne energije.

Iz državnog budžeta ove godine je odvojeno oko 1,05 milijardi dinara za pokriće troškova kilovata i kubika koje siromašni građani dobijaju bez naknade. I ubuduće, svi oni koji primaju novčanu socijalnu pomoć i dečji dodatak, olakšice za plaćanje električne energije moći će da dobiju automatski.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - Vesna

    Gost - Vesna

    Tvrdim da zadnje dve god meni kao socijalnom slučaju nisu obračunali popust za koji imaju rešenje iz Centra. Dokaz postoji. Zašto da verujem da sa 7 hilj primanja moje dete i ja ćemo onda dobiti besplatno?
    • Ime: Vesna