Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

14. avgust 2018.

Divna akcija stanara kraljevačkog naselja Moše Pijade, koji su Žući, psu koji je u naselju živeo 17 godina darujući ljubav deci i odraslima, postavili spomen-ploču da zauvek podseća koliko su dani i godine uz njega bili lepi i neponovljivi

Priča o Žući je priča o ljubavi, jer je je u njoj jedan pas uspeo da ujedini stanare kraljevačkog naselja Moše Pijade. .Žuća, čovekoliki pas, koji na jednoj od društvenih mreža u grupi „Žućo – Čovekoliki pas“ okuplja sve one koji su ga voleli, hranili, lečili, organizovali dežurstva kada je bilo potrebno – nedavno je uginuo. Ostao je u večnim uspomenama onih koji znaju da su psi ljudima uvek verni prijatelji, iako prema psima svi ljudi, nažalost – nisu dobronamerni.

Neko od tih nedobronamernih Žuću je pre tri godine otrovao. Žuću, psa koji je voleo ljude, obožavao decu, verovao ljudima koji su mu uz hranu servirali i otrov. Da li je onome ko je Žuću pokuaš da otruje bilo bar malo žao kada je video koliko su truda deca i odrasli iz naselja Moše Pijade uložili da Žuća ozdravi, koliko je straha i brige bilo u svim onima koji su brinuli za zdravlje jednog psa? brinuli, zato što je taj divni pas svu ljubav koju je dobio, zaslužio. Pokrenuta je tada akcija da se za Žuću kupe lekovi, deca koja su rasla uz Žuću organizovala su dežurstva i njihov pas se posle izvesnog vremena – oporavio, iako je imao već 14 godina.

Kada je Žuća nedavno uginuo, imao je 17 godina, dosta za život jednog psa, ali je činjenica da ga više nema izazvala mnogo tuge među stanarima naselja. Oni kojima je Žuća obeležio deo života odmah su se organizovali da ne dopuse da Žuća bude zaboravljen.

Juče je spomen ploća Žući i postavljena na travnjaku između zgrade C1 i prodavnice „Šampioni“.

Ekipa momaka, na čelu sa Vladanom, Pikom i Kimom, završili su betoniranje i postavljanje ploče. Hvala im na tome, kao i svima koji su donirali novac za izradu. Molim sve vas koji živite u naselju Moše Pijade, kao i one koji dolaze i druže se sa vama u našem kraju – čuvajte spomenik posvećen našem najdražem Žući. Kada se setite, obiđite ga i obratite pažnju da li je sve u redu i učite mlađe da čuvaju“, napisala je Marina Mihajlović Vidojević na grupi „Žućo – Čovekoliki pas“ .

Mi dajemo psima naše slobodno vreme, raspoloživo mesto i višak ljubavi. Zauzvrat, psi nama daju sebe cele - to je najbolja pogodba koju je čovek ikada sklopio.Pas ima sve odlike čoveka, a nijednu njegovu manu. Zato je bilo dovoljno da na ploči stoji Žućina slika i poruka „Žućo, tvoje naselje M. Pijade“. Svi koje ovde zastanu znaće koliko je sva ljubav iz Žućinih 17 godina stala u samo nekoliko reči. Zato Žuća može mirno počiva.   

foto:  Marina Mihajlović Vidojević

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments