Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

24. avgust 2018.

Opremu vrednu više od dva miliona evra poklonio je do sada dobrotvor iz Kanade bolnici u Kraljevu, sada je stigao i skener najnovije generacije koji je Glavčić platio 247.500 evra, pa će uskoro pacijenti za tri do pet minuta moći da budu pregledani „od glave do pete“

Svoje obećanje Milomir Glavčić praktično je ispunio još u maju ove godine kada je za „Toshiba“ skener najnovije generacije, za potrebe naše bolnice, platio 247.500 evra, kaže dr Zoran Mrvić, direktor kraljevačke Opšte bolnice.

On je dodao da radnici još uvek izvode građevinske radove kako bi pripremili prostor u kojem će skener raditi i najavio da će aparat, posle montaže, sa pregledom pacijenata „od glave do pete“ za svega nekoliko minuta, početi da radi za otprilike dve sedmice.

Dobrotvor, koji je u Kanadu otišao još daleke 1947. godine, nikada se ne vrativši u rodno selo Pope kod Jošaničke Banje, nikada nije zaboravio Srbiju ni ljude kojima je pomoć potrebna.

Miroljub Dugalić, novinar „Politike“ i čovek od poverenja Milomira Glavčića, rekao je da je nakon što je dobrotvor iz Kanade bolnici „Studenica“ već ranije kupio magnetnu rezonancu i neke sitnije aparate, a sada i skener, iznos njegove pomoći kraljevačkom zdravstvu premašio dva miliona evra.

Veliki humanista Milomir Glavčić je obećao da će razmotriti i molbu čelnika kraljevačke bolnice kojoj gravitira oko 500.000 ljudi, da donira i set za laparaskopsku hirurgiju vredan oko 80.000 evra (onaj koji doktori sada koriste star je 14 godina).

Prema podsećanju direktora Opšte bolnice Studenica Zorana Mrvića, kupovina magnetne rezonance koju je 2015. godine Glavčić donirao Kraljevu bila je pravi potez, zaposleni u bolnici zahvalni su dobrotvoru i na kupovini defibrilatora vrednog 6.000 evra u avgustu prošle godine, a isporuka još jednog skenera smanjiće ili sasvim ukinuti liste čekanja, zbog kojih su pacijenti u Kraljevu morali da čekaju između četiri i šest meseci na pregled na skeneru.

Kraljevu je još jedan skener bio neophodan, jer postojeći pre podne radi za bolničke, a samo popodne za eksterne pacijente, star je devet godina, na njemu je obavljeno više od 6.000 pregleda, a rendgenska cev poslednji put je zamenjena krajem 2016. godine i neophodna joj je zamena.

foto: ilustracija (Pixabay)

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments