Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

13. septembar 2018.

Posle prvog konkursa, kada je poljoprivrednicima raspodeljeno 27 od 33 izdvojenih miliona dinara iz budžeta, raspisan je novi konkurs za preostalih šest miliona, pa su bespovratna sredstva dobila 33 nova porodična gazdinstva

Bespovratna sredstva iz gradskog budžeta prošle godine dobilo je 120 poljoprivrednika, Ove godine sredstva namenjena podsticajima u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava dobiće ukupno 180 njih, što je za 50 odsto više nego prošle godine. Naime, grad Kraljevo ove godine je opredelio 33 miliona dinara za poljoprivrednike. Prethodnom raspodelom je podeljeno 27 miliona dinara za sve koji su se prijavili po prvom konkursu. Za preostalih šest miliona dinara raspisan je novi konkurs, pa su 33 nova korisnika – nosioci komercijalnog porodičnog gazdinstva dobili novac – ukupno 5.800.000 dinara. Prošle godine, među onima koji su dobili sredtsva, bilo je mnogo onih koji žive u centru grada i u prigradskim naseljima, a imaju imovinu na selu.

- Ove godine, najveći broj onih koji su dobili bespovratna sredstva namenjena poljoprivrednicima živi u mestima u kojima se bavi poljoprivredom, stočarstvom, povrtarstvom, voćarstvom. Mislim da je veoma važno da mlade ljude ostavimo na selu i da oni rade za svoja domaćinstva i doprinose razvoju domaćinstava i mesta na kome se nalaze parcele – rekao je gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić posle sednice Gradskog veća na kojoj su većnici usvojili rešenje o raspoređivanju sredstava.

Najniži odobreni iznos po ovom rešenju iznosi 39.000 dinara, a najviše – 250.000 dinara.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments