Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

24. septembar 2018.

Akcija koju je pokrenulo Ministarstvo zdravlja, a čiji je cilj rana dijagnostika i prevencija bolesti nastavljena je posle tromesečne letnje pauze u 100 zdravstvenih ustanova širom Srbije, pa i u Kraljevu

U Opštoj bolnici “Studenica” u Kraljevu juče su građani Kraljeva I okoline sve od 8.oo do 16.00 mogli da obave besplatne preventivne preglede čiji je cilj rana dijagnostika i prevencija bolesti, a ujedno i prilika da se građani posavetuju ili upute na dalje ispitivanje. Građanima je bilo omogućeno da odrede nivo šećera u krvi, tumor markere za karcinom prostate, jajnika i abdomena, EKG, da izmere krvni pritisak uz lekarski pregled.

Pregledano je ukupno 164 sugrađana, urađeno isto toliko lekarskih pregleda sa EKG-om i merenjem krvnog pritiska. Urađeno je ukupno 182 tumor markera, od toga 43 za karcinom prostate 70 za karcinom jajnika i 69 tumor markera za karcinom abdomena.

I ovoga puta je zabeležen veoma dobar odziv građana, bez gužvi, kažu u PR službi kraljevačke bolnice. Pacijenti su bili zadovoljni, jer su u jednom danu mogli da provere svoje zdravlje. Akcije preventivnih pregleda i ranog otkrivanja bolesti će, kako najavljuje Minsitarstvo zdravlja, biti nastavljeno i u narednim mesecima.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments