Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

5. oktobar 2018.

Iako u  JP „Putevi Srbije” tvrde da su radovi na rekonstrukciji nadvožnjaka u Kraljevu nastavljeni 28. septembra, na samom gradilištu nema radnika

Nadvožnjak u Kraljevu, u Ulici Zelena Gora, koji je „žila kucavica” saobraćaja kojim se spaja grad i Ibarska magistrala nije obnovljen do početka jula, to jest za 75 dana kako je bilo predviđeno. Rok je produžen do polovine novembra. Iako taj datum završetka radova još važi, sasvim je jasno da od toga nema ništa.

Gradilište je opustelo početkom septembra, ali na pitanje upućeno investitoru JP „Putevi Srbije” o nastavku posla, u odgovoru se navodi da su „radovi nastavljeni 28. septembra na pozicijama koje su predviđene projektom“.

O ovome čitajte u našem, 1. oktobra objavljenom tekstu NASTAVLJENI RADOVI NA NADVOŽNJAKU U KRALJEVU

Međutim, bili smo na gradilištu, i tamo nema nikakvih radnih aktivnosti. Nema čak nijednog radnika pa smo upitali i građane koji žive u blizini da li su ih proteklih dana videli. Oni tvrde da nisu osim, kako jedan šaljivo reče, „možda su u pitanju neki nevidljivi, a na nadvožnjaku se baš ništa ne menja”.

Zašto se sa poslom obnove nadvožnjaka, sagrađenog još pre tri decenije, odužilo i prestalo? U odgovoru iz JP „Putevi Srbije”, preduzeća koje je investitor sa 67 miliona dinara, piše i da „nije redak slučaj da se nakon otvaranja konstrukcije objekta koji se rekonstruiše otkriju oštećenja i nedostaci koji neminovno dovode do produžetka radova i odlaganja datuma njegovog puštanja u saobraćaj”.

To se, dakle, desilo i sa nadvožnjakom u Kraljevu. Otvaranjem konstrukcije uočeno je da jedanaest ivičnih nosača, zbog teških oštećenja, neplanirano moraju da se menjaju. To nije bilo predviđeno u projektu pa je Republička građevinska inspekcija 4. septembra zabranila nastavak radova kojih u projektu nema. Istina, mogli su radnici glavnog izvođača, beogradske firme „ŽGP Beograd” i podizvođača „JU kops” iz Kraljeva da rade na drugim poslovima, ali je to malo pa se, ipak, čeka na izmenu dokumentacije.

U nastavku odgovora iz JP „Putevi Srbije” još se navodi da će po odobrenju separata projekta od nadležnog ministarstva krenuti radovi i na 11 novih nosača. Dakle, izmena projekta je urađena, samo se čeka na potpis u resornom ministarstvu. Na taj potpis čekaju i majstori, jer se već moglo početi sa montažom novih nosača pošto je, kako nezvanično saznajemo, u halama pomenutog podizvođača radova već izliveno šest betonskih nosača i radi se na izlivanju još pet.

Upitali smo predstavnike investitora, znači JP „Putevi Srbije”, i da li će biti novog, trećeg roka za okončanje posla, ali taj odgovor nismo dobili. Valjda, ne znaju kada će separat projekta u resornom ministarstvu biti potpisan, ali apeluju na strpljenje i razumevanje građana i vozača automobila u Kraljevu zbog ogromnih gužvi i čestog zakrčenja saobraćaja. Do kada traže strpljenje opet se ne navodi, ali svi su izgledi da će to biti do proleća 2019. godine...

Autor: M. Dugalić

izvor: "Politika"

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - Stanar

    Gost - Stanar

    Biće ovo kao i Koridor 10, sreća je samo što ovde nama brda koja smeta.
    • Ime: Stanar