Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

5. oktobar 2018.

Tradicionalno, Dečja nedelja u Kraljevu završava se manifestacijom na kojoj učestvuju pobednici trka iz svih osnovnih škola i, revijalno, predškolci, a zbog humanosti – svi su pobednici

Veselo je danas, zbog održavanja „Trke za srećnije detinjstvo“, bilo na atletskom stadionu u Kraljevu, koji od narednog ponedeljka više neće izgledati isto, jer je dočekao svoju rekonstrukciju, prvu otkada je izgrađen 1972. godine. Dok su se predškolci polako okupljali da istrče stazu van konkurencije, neki osnovci jedva su čekali start, da pokažu koliko su napredovali. Marko Jevtović, učenik trećeg razreda OŠ „Braća Vilotijević“ učestvovao je, kaže, kao đak prvak pre dve godine na ovom takmičenju i među dečacima - prvacima osvojio drugo mesto, a danas se nada prvom.

Tamara Aksić i Marijana Đorđević iz OŠ „Dragan Marinković Uča“ u Adranima učestvuje četvrti put na ovom krosu, jer su sve prethodnih godina pobeđivale na školskom krosu u svojim kategorijama.

- Važno je da budemo humani, jer našim drugarima kojima je pomoć potrebna, najviše znači ta naša pažnja – kažu Tamara i Marijana.

„Trka za srećnije detinjstvo“ je najbrojnija manifestacija koju organizuje Crveni krst Srbije i humanitarnog je karaktera, zato što deca kupovinom startnog listića pomažu svojim vršnjacima čiji roditelji nisu u situaciji da ih pošalju na neki vid oporavka, u zimskom ili letnjem periodu. 

Pogledajte kadrove sa današnje „Trke za srećnije detinjstvo“ (kilikom na trouglić)

- Najmlađe na ovaj način opredeljujuemo za zdravije stilove života i negovanje najhumanijih vrednosti – kaže Radmila Dobrić sekretarka kraljevačkog Crvenog krsta.

Iako je humanitarna, trka ima i nagrade.

- Sa nama su, tradicionalno, Karate klub „Reikon“ i biblioteka „Stefan Prvovenčani“, koji nam godinama unazad onezbeđuju poklončiće za učesnike – rekla je Dobrić, zahvaljujući se saradnicima iz škola koji motivišu učenike da učestvujući podrže ovu akciju, ali i deci koja su bila učesnici školskih kroseva, sa kojih su se plasirali na ovo takmičenje.

Vukman Rakočević, zamenik gradonačelnika Kraljeva rekao je da Trku za srećnije detinjstvo grad Kraljevo podržava kao najlepši događaj u okviru Dečje nedelje u oktobru, mesecu solidarnosti.

- Ova trka jeste važna zbog promocije zdravih stilova života, ali je najlepše što pokazuje solidarnost učesnika trke za pomoć deci kojoj je ta pomoć najviše potrebna – ocenio je Rakočević.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments