Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

7. oktobar 2018.

Za, kako se u obrazloženju navodi, posvećenost zavičaju perom i obezbeđivanje važnih donacija gradu. skupština grada Kraljeva dodelila je Miroljubu Dugaliću, novinaru „Politike“ diplomu zaslužnog građanina Kraljeva

Počastvovan sam što je najpre resorna komisija, a potom i odbornici gradske skupštine doneli odluku da dobijem diplomu zaslužnog građanina, rekao je za portal Krug Miroljub Dugalić, dopisnik „Politike“ iz Kraljeva.

- Smatram da je ta nagrada došla, ne samo za pisanje i moje zveštavanje, koje iz ovog grada skoro 30 godina u našem najstarijem listu, a pre toga u fabričkom listu „Fabrike vagona“, već i za novinarski kontakt sa Milomirom Glavčićem, koji se pretvorio u lokal-patriotski. Postali smo prijatelji i on je, na neki način, usmerio svoje donacije u Kraljevu. Smatram da ima i drugih ljudi koji nisu predloženi, a žele da doprinesu lokalnoj zajednici, što za svakog čoveka treba da bude misao vodilja – ocenio je Dugalić.

On je, najpre kao novinar najuglednijeg i najstarijeg lista u Srbiji, beogradske „Politike“, brojnim tekstovima, reportažama, komentarima, crticama iz svakodnevnog života... promovisao kraljevački kraj i tako doprineo da ne ostane u medijskom zapećku, kaže se u obrazloženju.

Velike su njegove zasluge, navodi se, za razvoj sela Bresnik, Maglič, Đakovo... Njegovim angažovanjem ovde su asfaltirani putevi, elektrifikovani zaseoci, uvedeni telefoni... Još kao student Dugalić je davao pun doprinos organizovanju mladih ovog kraja kroz kulturno-zabavni život, a pokrenuo je i uređivao „Bresničke novine“, jedino seosko glasilo u kraljevačkom kraju. Bio je i odbornik našeg kraja u Skupštini opštine Kraljevo.

Zahvaljujući Dugaliću i njegovom odnosu sa Milomirom Glavčićem, Kanađaninom srpskog porekla, u Kraljevu i okolnim gradovima sagrađeni su mnogi kapitalni objekti: most na Ibru, vrtić na Beranovcu, Dom kulture u Jošaničkoj banji... za ZC „Studenica“ su nabavljeni magnetna rezonanca i skener... donacije vredne oko 1,8 miliona evra. Mnoge porodice i pojedinci su, zahvaljujući Dugalićevom posredovanju, rešile ili ublažile egzistencijalne nevolje...

Dugalić je dobitnik i nagrada „Đoko Vještica“ i Oktobarske nagrade grada Kraljeva.

                                             

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - Poznavalac činjenica

    Gost - Poznavalac činjenica

    Čudno je da se sestrić gospodina Glavčića ne javlja povodom tvrdnji da je Dugalić, ili samo Dugalić, zaslužan  za silne donacije gospodina Glavčića.  Čudno je, takođe, da i zaslužni građanin, Dugalić, nije malo objektivniji, pa da kaže da je istina dosta drugačija i da Glavčićevo darivanje Srbiji i Srbima počinje mnoooogo pre njega. Čudi što i Glavčićevi sestrili, braća Milovanovići, o tome ćute. Dosta toga ima čudnog  i u  obrazloženju komisije koja je predložila to što je predložila. Ali... Uzalud ove reči.
    • Ime: Poznavalac činjenica