Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

7. oktobar 2018.

Ova kraljevačka škola koja je od 2002. godine eksperimentalni regionalni centar za profesionalni razvoj nastavnika i regionalni centar za aktivnu nastavu, dobitnik je Diplome zaslužne organizacije grada Kraljeva

Diplomu zaslužne obrazovne organizacije grada Kraljeva za 2018. godinu Skupština grada Kraljeva dodelila je OŠ „IV kraljevački bataljon“  za decenije uspešnog rada u oblasti obrazovanja.

Diplomu je primila direktorka škole gospođa Marina Vučinić, koja je za portal Krug rekla da je ovo velika nagrada i potvrda da konstantan rad i puno entuzijazma i zalaganja daje rezultate koji su vredni pažnje.

- Želim da zahvalim svima koji veruju u nas, koji nas podržavaju i koji zajedno sa nama doprinose da obrazovanje mladih u našem gradu bude na zavidnom nivou – navela je Vučinić, uz čestitke kolegama, učenicima i roditeljima zato što su, kako rekla, svi deo tima čiji su cilj što bolji kvalitet nastave i uspesi učenika škole na čijem je čelu.

Osnovna škola „Četvrti kraljevački bataljon“ decenijama predstavlja jednu od najuspešnijih obrazovnih ustanova, s brojnim generacijama učenika koji su u njoj stekli prva znanja, a kasnije postajali viđeni naučnici, lekari, umetnici, sportisti... Od 1941. do 1945. škola je radila kao Realna gimnazija, a od 1945. nosi naziv Narodna škola „Četvrti kraljevački bataljon“. Od septembra 1955. formirana je Osmogodišnja škola, od učenika nižih razreda Prve mešovite gimnazije. U staroj školskoj zgradi je odžavana nastava 92 godine. Danas ima 1.165 učenika, raspoređenih u 40 odeljenja i tri grupe pripremnog predškolskog programa. O njima brine 47 nastavnika i tri stručna saradnika.

Škola raspolaže sa 25 specijalizovanih učionica, bibliotekom, učionicom za kreativnu nastavu, kabinetom za informatiku, fiskulturnom salom, amfiteatrom, kuhinjom, zubnom ambulantom...

Od 2002. godine je, uz saglasnost Ministarstva prosvete, postala eksperimentalni regionalni centar za profesionalni razvoj nastavnika i regionalni centar za aktivnu nastavu. Brojne su nagrade i priznanja koje su učenici i nastavnici ove škole zavredili za gotovo vek postojanja.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments