Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

10. oktobar 2018.

Na 51. sajmu LORIST, kraljevački „Miraž“ dobitnik je zlatne medalju „za visok kvalitet restoraterske usluge“, a u naš region stiglo je još nekoliko nagrada od kojih je jednu sa zlatnim sjajem dobila i Ugostiteljsko-turistička škola iz Vrnjačke Banje

Na tek završenom međunarodnom sajmu lova, ribolova, turizma, ekologije i sporta (LORIST) u Novom Sadu, svoju turističku ponudu predstavilo je oko 70 gradova i opština, a Udruženje banja Srbije nastupilo je predstavivši dvadesetak banja i hotela.

Manifestaciju čiji je slogan „Sajam za celu porodicu“, za svoju promociju iskoristilio je i više od 20 čardi i salaša i oko 30 proizvođača hrane i pića iz cele Srbije. U takvoj konkurenciji restoran „Miraž“ iz Kraljeva osvojio je diplomu i zlatnu medalju Novosadskog sajma „za visok kvalitet restoraterske usluge“.

Tokom trajanja sajma nagrada je uručena Nenadu iliću, vlasniku „Miraža“, koji sa zadovoljstvom istiće da čitavom timu preduzeća „Miraž“ ovo priznanje mnogo znači, ali da im je oduvek najvažnije bilo - zadovoljstvo gostiju.

- Moji zaposleni i ja već tri decenije gradimo takav imidž i ne odustajemo, pa nam je najnovije priznanje potvrda da smo na pravom putu. Iako mi i lično prija saznanje da je neko prepoznao sav taj trud, zahvalnost što smo nagrađeni dugujem celom timu „Miraža“ – ističe Ilić.

Smatram da su svi naši zaposleni, dodao je, svojim zalaganjem i profesionalnim odnosom prema poslu doprineli da ostvarimo zadate ciljeve.

- Samo tako mogli smo da dokažemo da smo dostojni ove prestižne nagrade za ugostiteljstvo, ne samo u regionu, već i u celoj zemlji – naveo je vlasnik „Miraža“, zahvaljujući se svima koji su verovali u njih.

Iza svake nagrade, kaže on, stoje konstantna ulaganja u opremu i enterijer, trud da gost ode zadovoljniji nego što je došao, da dobije više nego što je očekivao.

- Vodimo racuna da naše namirnice budu visokog kvaliteta, ali dosta pažnje poklanjamo i odabiru kadrova. Imamo sjajnu saradnju sa srednjom Ugostiteljsko – turstičkom školom iz Vrnjačke Banje i njihovom direktorkom Jelenom Čeperkovic koja nam je pomogla u obuci našeg osoblja – kaže Ilić, napominjući koliko je važno da su ugođaj koji gosti imaju, restoranski meni i dizajn enterijera po meri svakog gosta, ali da su još važniji zaposleni, jer je svaki radnik – prezenter firme.  

Na ovom sajmu, Diplomu sa velikom zlaznom medaljom osvojila je i Ugostiteljsko – turistička škola sa Domom učenika iz Vrnjačke Banje, i to upravo „za osposobljavanje stručnih kadrova  u ugostiteljstvu, hotelijesrtvu i turizmu“. Direktorka Jelena Čeperković pojašnjava da su oni ovo priznanje zaslužili prijavivši se u kategoriji  javnih ustanova.

- Tročlana komisija Novosadskog sajma sa univerzitetskim profesorima dva dana je  boravila u našoj školi, gde su radili ankete, ispitivali i istraživali. I zlatne medalje imaju nijanse, a naše zlatno priznanje je sa velikim amblemom – ponosno pojašnjava Čeperković.

Škola na čijem je čelu naredne godine slavi 70 godina postojanja, a prema nezvaničnim podacima do sada je iškolovala oko 7.000 učenika od kojih je većina danas širom sveta, a mnogi rade u najboljim svetskim restoranima i hotelima.

- To je čitava jedba srpska varošica. Iako smo turističko mesto, najmanje onih koji su znanja sticali u našoj školi je nažalost, ostalo u Vrnjačkoj Banji, zato što, po svemu sudeći, ovde nisu mogli da budu plaćeni onoliko koliko vrede – ocenjuje direktorka kole koju danas pohađa 763 učenika sa trogodišnjim i četvorogodišnjim profiima.

To što su „Miraž“ i Ugostiteljsko – turistička škola iz Vrnjačke Banje u ovom poslu delom na istom zadatku, dokaz je da se najbolji saveti u poslu uvek dobijaju - od profesionalaca.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments