Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

16. oktobar 2018.

Stručnjaci kažu da jedino ako pametno koristimo modernu tehnologiju, ona će služiti nama, a ne mi njoj, a u Kliker IT centru za decu u Kraljevu usmeravaju osnovce i srednjoškolce da na najbolji način iskoriste vreme koje provode za računarom

Onako kao što uče maternji i strane jezike, deca od najranijeg uzrasta treba da uče i programske jezike, jer programiranje pruža razumevanje i stvaranje novih tehnologija, a ne samo njihovo korišćenje.

Internet menja društvo i oblikuje budućnost, a računari su sjajni alati za realizaciju naših snova. Danas gotovo svako svestan neophodnosti prilagođavanja modernism tehnologijama može da se potpiše ispod ove rečenice, ali mnogi roditelji muku muče zbog činjenice da njihova deca previse vremena provode “tipkajući” po svom mobilnom telefonu ili igrajući igrice za računarom. Stručnjaci kažu da nije najbolje deci zabraniti da te uređaje koriste, već da ih treba pravilno usmeriti da to vreme iskoriste na najpametniji način. Da li biste voleli da vaše dete koje obožava da igra igrice - ume samo i da ih napravi? Umesto da budu „zarobljena“ modernom tehologijom, deca već u najranijem školskom uzrastu na taj način mogu da budu usmerena ka zanimanjima budućnosti. U Kliker IT centru za decu Kraljevo imaju prave odgovore na pitanja: zašto decu učiti programiranju ili koliko je ono važno i perspektivno za moje dete?

Deca najbolje uče kroz igru, a odabirom odgovarajućih igara i alata podstiče se njihovo analitičko razmišljanje i unapređuju veštine rešavanja problema. Deca koju na pravi učimo da koriste moderne tehnologije, a ne one njih, pokazuju interes za programiranje, elektroniku, robotiku. Programiranje je i način razmišljanja i postaće sastavni deo mnogih aktivnosti, bilo da je u pitanju razvoj softvera, naučno istraživanje, analiza podataka, rešavanje problema. Bez programiranja, čak i igranje i umetnost, uopšte - poznavanje sveta budućnosti, sprečiće nas da budemo deo tog sveta.

ZAŠTO PROGRAMIRANJE ZA DECU?

Kliker IT centar za decu u Kraljevu, upisuje treću generaciju polaznika. Prve dve generacije dokazale su da deca mogu da nauče sama da prave web sajtove i mobilne aplikacije, da kreiraju igrice. Tako već u najranijem uzrastu stiču osnovna znanja o kompjuterima, tehnologiji i razvijaju svoje sklonosti ka profesiji budućnosti. Kažu da, onako kao što uče maternji i strane jezike, deca od najranijeg uzrasta treba da uče i programske jezike, jer programiranje pruža razumevanje i stvaranje novih tehnologija, a ne samo njihovo korišćenje.

Kliker IT centar za decu u Kraljevu, najpre je, početkom prošle godine organizovao besplatne kurseve u saradnji sa Inicijativom za lokalni razvoj, prošle jeseni počeli su sa redovnim radom u gradu na Ibru, a do subote 20. oktobra traje upis u ovogodišnje školu programiranja za decu u Kraljevu.

KOME SU KURSEVI NAMENJENI?

Zanimljivi načini učenja osnova kompjuterskog programiranja i robotike i namenjeni su deci od šest do 18 godina, a za sve uzraste postoji određeni program. Program kurseva informatike i računarstva zasnovan je na metodologiji nastaloj na najprestižnijem američkom tehnolškom insttutu Univerziteta Masačusets. Časove u Kraljevu, gde se radi po istom programu kao i u Kliker IT centru za decu u Beogradu, držaće inženjeri i profesori matematike i informatike iz Kraljeva. Svako dete imaće lap top na kojem će raditi programe, igrice, aplikacije i moći će da pokažu svojim roditeljima šta su na časovima radili, a deca polaznici na časovima robotike imaće po jedan Mbot robot na kojem će vežbati i učiti. Polaznici će, takođe dobiti i odštampane skripte,a sve što nauče deca će moći da podele na YouTube, ili na društvenim mrežama. Završnom radu, tradicionalno, prisustvuju i roditelji.

Pogledajte iskustva dece i roditelja o kursevima programiranja Kliker centra i izlaganje završnih projekata

BROJ POSLOVA ZA ONE KOJI ZNAJU PROGRAMIRANJE STALNO RASTE

Na kursevima predavči na konkretnim primerima pokušavaju deci da približe logiku programiranja, jer – što je ranije savladaju, kasnije će im učenje sintakse bilo kog programskog jezika biti vrlo jednostavno. Zato je važno što pre početi sa edukacijom dece, kako ona ne bi bila obični korisnici mobilnih telefona i računara, već oni koji stvaraju I koji će kroz život od tog stvaralašta moći da zarađuju. Osnovne veštine programiranja će biti potrebne za mnoga zanimanja budućnosti. Svetska istraživanja predviđaju manjak tehnološki obrazovne radne snage od skoro dva miliona do 2018. godine, dok se broj njima namenjenih poslova povećava neverovatnom brzinom.

Kursevi Kliker IT centra za decu zasnovani su na metodama učenja koje stimulišu kreativnost, dečju maštu, interesovanje za rešavanje problema i osnovne principe programiranja. Osim da sama prave video igrice, animacije, sajtove, deca uče I da naučene principe razmišljanja primene ne samo u okviru informacionih tehnologija, već u svim aspektima života. Programiranje razvija način razmišljanja koji je koristan za generalno razumevanje tehnologije, predstavlja jedan pristup rešavanju problema i pomaže nam u razumevanju kako najbolje da funkcionišemo u tehnološkom okruženju. Učenje programiranja, kažu stručnjaci, nije toliko komplikovano i nedostupno kako prečesto verujemo. Programiranje može da nauči svako ko se interesuje i sebe pronalazi u tome.

Svakodnevno, u proseku, u Srbiji dnevno bude oko 200 oglasa u kojima se traže zanimanja vezana za informacione tehnologije. Zato većina roditelja i odlučuje da svom detetu pruži najbolju osnovu za dalje naredovanje i usavršavanje u najtraženijim profesijama.

Kliker IT centar za decu organizovao je ove godine prvo takmičenje za decu u programiranju – Hakaton, koji je održan u Beogradu. Učestvovala su deca iz Kraljeva, što je bilo dragoceno iskustvo za sve učesnike zbog jake konkurencije. polaznici Kliker IT centra za decu Kraljevo tog dana u Beogradu obišli su i Muzej Nikole Tesle, gde su imali priliku da čuju odlična predavanja.

KAKO SE UPISATI?

Kliker IT centar za decu u Kraljevu se nalazi prizemlju Poslovnog centra Melos (bivši Dom društvenih organizacija). Više informacija o programima možete videti na www.klikercentar.rs ili na FB stranici Kliker IT centra za decu Kraljevo 

Kliker IT centar za decu prilagodiće termine kurseva obavezama dece u školi, pa će časovi najverovatnije biti subotom, ili – ako roditeljima tako bude odgovaralo i radnim danima.

Kursevi različitih nivoa (za početne nije potrebno nikakvo predznanje) namenjeni su deci od prvog razreda osnovne, do završnih razreda srednje škole, a oni koji su već prošli stari kurseve uskoro kreću na nove, posle kojih će aplikacije koje će naučiti da naprave – moći i da prodaju.

Kliker IT centar širi svoje programe i na Crnu Goru, jer će uskoro i u Nikšiću, kao franšiza, biti otvorena Kliker IT centar za decu.

Narednog leta biće organizovan kamp za mlade programere u Budvi. To je kvalitet više u odnosu na ono što nude druge škole programiranja.

Kursevi programiranja za decu u Kliker IT centru za decu su napravljeni 2015. a unapređivani svake godine, usaglašavani sa školskim i programima kompanija koje se bave pripremom učila za decu u oblasti programiranja.

Zbog privredne situacije u Kraljevu, cena kurseva niža je nego u Beogradu za 25 procenata.

Zainteresovani, uz saznanja da je programiranje za decu učenje veštinama 21. veka, detalnjije mogu da se raspitaju o programima i kursevima na telefon 061 282 60 02 ili na e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments