Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

17. oktobar 2018.

„Živećete u nama šta god da se desi, a kad sudnji dan dođe, svi ćemo se gore sresti...“, poruka je na muralu na fasadi Doma kulture Ribnica u Kraljevu, oslikanom u znak sećanja na dvojicu mladića tragično stradalih u Americi

Obojica su želela bolji život i potražili su ga u Americi. Mladen Petrović (32) je iz Kraljeva u Ameriku otišao pre dve godine, a njegov priajtelj Aleksandar Sakovski (31) nekoliko meseci kasnije. Mladen je živeo u Ribnici, Aleksandar je rođen u Čapljini, a u Kraljevu je završio srednju školu i živeo kod babe i dede sa majčine strane Bili su prijatelji, radili zajedno, otišli u smrt zajedno tog kobnog 19. septembra u sudaru dva kamiona na autoputu I 39 jug u američkoj državi Ilionois.

Prijatelji tragično nastradalih mladića želeli su da sačuvaju uspomenu na Kruša, kako je bio nadimak Mladena Petrovića i Cou – Aleksandra Sakovskog, uspomenu na njihova vedra lica i osmehe zabeležene na zajedničkim fotografijama, baš kao na onoj koja je obišla svet posle njihove tragične smrti.

Milan Milosavljević Deroks, umetnik iz Beograda po želji prijatelja dvojice mladića oslikao je mural na fasadi Doma kulture u Ribnici. Iznad portreta mladića nalazi se poruka: „Živećete u nama šta god da se desi, a kad sudnji dan dođe, svi ćemo se gore sresti...“

U toj jednoj rečenici prijatelji su pokušali da iskažu ljubav i poštovanje za mladiće koji su ovaj svet prerano napustili.

Mladen Petrović sahranjen je u subotu 13. oktobra na kraljevačkom Novom groblju. Identifikacija posmrtnih ostataka Aleksandra Sakovskog, nažalost, i dalje traje i još nije poznato kada  će on biti sahranjen

Na ovom linku na sajtu GoFundMe još uvek traje prikupljanje sredstava za pomoć porodicama poginulih mladića. Za 27 dana prikupljeno je 127.387 dolara, a prijatelji Mladena i Aleksandra koji su pokrenuli ovu akciju zahvalili su se svima na poslatim donacijama:  

„Deo skupljenog novca po želji njihovih voljenih će biti iskorišćen za transport tela, a sav ostatak biti podeljen između dve neutešne porodice.Iako novac ne može da pruži utehu u ovom tragičnom trenutku, želimo da bar na neki način pomognemo ožalošćenim porodicama“, navodi se u poruci u kojoj je na pomenutom sajtu pojašnjeno da su akciju organizovali Mladenovi i Aleksandrovi najbliži prijatelji u saradnji sa porodicama nastradalih.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments