Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

22. oktobar 2018.

U okviru kampanje "Srbija do informacija", u Kraljevu će sutra (utorak, 23. oktobar) biti održana ulična akcija pod nazivom “Ako želiš informacije od javnog značaja, zašto ne pišeš Deda Mrazu?”

Pravo javnosti da zna je veoma važno pravo koje kroz Zakon o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja omogućava svim građanima da imaju uvid u rad javnih institucija koje se finansiraju njihovim novcem. Ovaj Zakon omogućio je da saznamo mnoge činjenice od javnog interesa koje bi ostale sakrivene od očiju javnosti.

Sa ciljem informisanja građana o ovom važnom pravu u okviru kampanje "Srbija do informacija", u Kraljevu će sutra biti održana ulična akciju pod nazivom “Ako želiš informacije od javnog značaja, zašto ne pišeš Deda Mrazu?” (utorak, 23.oktobar, na Trgu srpskih ratnika, od 11 do 13 časova).

Na akcijama će građani moći da preko Deda Mraza pošalju pismo u kojem će tražiti određene informacije od javnog značaja.

Ulične akcije su organizovane i u više drugih gradova u Srbiji – Prijepolje, Užice, Valjevo, Smederevo, Sombor, Niš, Čačak, Kragujevac i Loznica.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments