Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

28. oktobar 2018.

Građani Kraljeva i okoline bili su danas veoma zainteresovani za najavljene besplatne preventivne ultrazvučne preglede abdomena, onkološke i ultrazvučni preglede dojke i laboratorisjke analize u Opštoj bolnici „Studenica“

Akcija koju je pokrenulo Ministarstvo zdravlja, a sprovodi je 100 zdravstvenih ustanova širom Srbije, nastavljena je i ovog meseca. Besplatnim preventivnim pregledima građana Kraljeva i okoline, kao što je bio slučaj i prethodnih meseci, odazvao se veliki broj naših sugrađana.

Prema izveštaju iz bolnice, pregledano je ukupno 185 građana, od kojih samo jedno lice nije imalo regulisano zdravstveno osiguranje.

Urađeno je 124 ultrazvučnih pregleda abdomena,  98 onkoloških pregleda dojke, 23 ultrazvučna pregleda dojke i 115 laboratorijskih analiza (određivanje nivoa holesterola i triglicerida u krvi).

O tome koliko pažnje naši sugrađani poklanjaju preventivnim pregledima i zdravlju uopšte, najbolje govori podatak da je primetan veliki broj mlađih ljudi koji su zainteresovani za ove preglede. U cilju ranog otkrivanja bolesti, kasnijeg efikasnog lečenja i izlečenja pacijenata, akcija besplatnih preventivnih pregleda će se nastaviti i tokom narednih meseci.

                     tekst i foto: Dragana Petrović, PR Opšte bolnice „Studenica“

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments