Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

29. oktobar 2018.

U prisustvu predstavnika porodice Glavčić, ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar pustio je danas u rad novi skener, jednu od donacija Milomira Glavčića iz Kanade, napominjući da je u ovu bolnicu i država ove godine uložila skoro 50 miliona dinara

U Opštoj bolnici „Studenica“ u Kraljevu, danas je u prisustvu ministra zdravlja dr Zlatibora Lončara, pušten u rad novi skener vredan 247.500 evra, koji je ovoj bolnici darivao poznati dobrotvor iz Kanade Milomir Glavčić.

Pogledajte video zapis ove posete

Neposredno pre ovog događaja, direktor kraljevačke bolnice dr Zoran Mrvić i Olgice Glavčić, predstavnica darodavca iz Kanade, potpisali su ugovor o novom daru ovdašnjoj bolnici. Jer, Glavčić koji je do sada uložio oko sedam milona evra u Srbiju, dva miliona do sada ulooženih evra opredelio je za Kraljevo, od čega je Opštoj bolnici „Studenica“ donirano skoro milion evra za kupovinu ukupno četiri medicinska aparata. Najnoviji poklon - savremeni ultrazvučni aparat košta oko 70.000 evra.

Uz neizmernu zahvalnost pomenutom darodavcu direktor Mrvić i ministar Lončar istakli su da je i ministarstvo uložilo skoro 50 miliona dinara, i to za otvaranje odeljenja onkologije, detaljnu rekonstrukciju odeljenja oftalmologije i ortopedije, digitalizaciju mamografa, nabavku novog rendgen-aparata.

Početkom sledeće godine nabavićemo ovoj ustanovi neophodni set za laparoskopsku hirurgiju, ali moramo postepeno da radimo jer bolnica u Kraljevu nije jedina u Srbiji, a laparaskopske operacije predstavljaju komforniji vid lečenja – naglasio je ministar Lončar.

U kraljevačku bolnicu je u protekle tri godine Ministarstvo zdravlja uložilo 101 milion dinara. Ministar i predstavnici lokalne vlasti danas su najpre obišli novootvoreno odeljenje onkologije, renovirana odeljenja ofatalmologije i ortopedije, novi rendgen aparat, koji će biti montiran u roku od sedam dana, mamograf kod kojeg je urađena digitalizacija.

- Pacijenti kraljevačke Opšte bolnice konačno imaju odeljenja koja su opremljena sa svim onim što je neophodno za dijagnostiku i za operacije – ocenio je Lončar.

On je najavio i novi kadrovski plan i otvaranje osam novih radnih mesta, odnosno zapošljavanje četiri lekara i četiri sestre, jer Ministarstvo zdravlja, kako kaže, mora da vodi računa o tome da će pojedini zdravstveni radnici uskoro otići u penziju, zbog čega je potrebno da se već sada to predupredi i prime ljudi i da dobiju specijalizaciju.

Ministar je tokom svoje posete rekao da je kraljevačkoj bolnici doneo i odobrenje za zapošljavanje još osam radnika, četiri lekara i četiri medicinske sestre, napomenuvši da to nije sve i da će početkom naredne godine biti još sličnih odluka, jer će pojedini zdravstveni radnici uskoro otići u penziju, zbog čega je potrebno da se već sada to predupredi i budu primljeni lekar koji će dobiti specijalizaciju. Zbog svega toga Lončar je ocenio da je Kraljevo dobar primer dopunjavanja pomoći donatora, napora zaposlenih i ulaganja države.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments