Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

31. oktobar 2018.

Interes je grada da svi imaju dobar gradski i prigradski prevoz, a da to grad što manje košta, kažu predstavnici gradskih vlasti obrazlažući predlog dokumenta koji treba da uredi nači obavljanja gradskog i prigradskog prevoza u Kraljevu

Na sednici Gradskog veća usaglašen je predlog Koncesionog akta kojim treba da bude uređen način obavljanja gradskog i prigradskog prevoza putnika na teritoriji grada Kraljeva. Ovim aktom predviđeni su viši kriterijumi za ponuđače, koji podrazumeva da imaju bolja vozila i da polovina njihovih vozila ima euro pet motore. Ovaj dokument predvideo je i niži iznos subvencije za prevoznika, odnosno smanjenje subvencije po kilometru sa sadašnjih 59 na 45 dinara.

- Međutim, ne znači da će to biti i konačna cena, jer ćemo kroz otvoreni postupak različitim transportnim preduzećima omogućiti da se takmiče kako bi grad na duži vremenski period dobio kvalitetan prevoz, a cene subvencija bile niže, a mi manje izdvajali iz gradskog budžeta grada Kraljeva – pojašnjava gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić.

Koncesionim aktom predviđeno je i više polazaka ka određenim selima, gde prevoza nije bilo uopšte ili ih je bilo nedovoljno.

Želimo da omogućimo meštanima Obrve, Cvetaka, Miločaja, Vrbe, ili Brezne, dodao je gradonačelnik, da i oni imaju gradski javni prevoz, jer su do sada ova mesta zaobilažena. Interes je grada, pojašnjava on - da građani imaju dobar gradski i prigradski prevoz, a da to grad što je moguće manje košta.

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - Aaaaa

    Gost - Aaaaa

    Autobusa za Kaonu nema od kad su uništili Autotransport . Obrazloženje, Kaona je u opštini Lucani. A celo selo gravitira Kraljevu.
    • Ime: Aaaaa