Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

7. novembar 2018.

Po rešenju za dodelu podsticajnih sredstava za razvoj seoskog turizma na teritoriji grada Kraljeva za ovu godinu, novac je dobilo 20 domaćinstava, od kojih sedam prvi put, a 15 žena sa ruralnog područja dobilo je po 250.000 dinara

Komisija koja je pre nekoliko meseci izašla na teren utvrdila je kako su trošena sredstva koja su seoska domaćinstva dobila tokom 2017. godine. Grad Kraljevo je izdvojio u tri budžetske godine - 2016, 2017. i 2018, ukupno 22.000.000 dinara za razvoj seoskog turizma. To je, ocenjuju u lokalnoj samupravi, pokazalo primetan razvoj seoskog turizma, pogotovo na Rudnu, u Lopatnici, Glediću.

- Grad će nastaviti da pomaže razvoj seoskog turizma, s tim što će morati, o čemu je bilo reči na sednici Gradskog veća, da promeni kriterijume, jer mi se čini da se sada preveliki broj ljudi javlja na ovaj konkurs, a da mnogi od njih ne žele da se bave seoskim turizmom, već da iskoriste sredstva koja grad opredeljuje za ovu namenu - prokomentarisao je današnju odluku Gradskog veća gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić..

Grad Kraljevo je iskoristio sredstva dobijena od Ministarstva zaduženog za populacionu politiku i demografski razvoj, uzdružujući ih sa sopstvenim sredstvima, i 3.250.000 dinara raspodelio za osnaživanje žena na ruralnom području. Petnaest žena je dobilo ukupno 3.250.000 dinara, po 250.000 dinara.

Mislim da je ovo velika pomoć i još jedna u nizu pomoći koju opredeljujemo za razvoj sela, za poljoprivredu, razvoj seskog turizma, osnaživanje žena na selu, kupovinu protivgradnih raketa i za obezbeđivanje novca protivgradnim strelcima“, poručio je Terzić.

Veće je donelo i Izmene i dopune Programa korišćenja sredstava budžetskog fonda za saobraćaj grada Kraljeva za 2018. godinu, pa će sredstva sa pozicije Saveta za bezbednost saobraćaja biti preusmerena za izgradnju trotoara pored OŠ „Svetozar Marković“ u Ulici cara Dušana i za druge infrastrukturne radove.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments