Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

14. novembar 2018.

Trećinu od 500 kvadrata laminata kao donaciju dobila je OŠ „Jovo Kursula“ u Kraljevu, ostatak škola „Petar Nikolić“ iz Samaila za isturena odeljenja u Bukovici i Lascu, a prema rečima gradskih čelnika „donaciju su obezbedili prijatelji SNS“

Gradonačelnik  Kraljeva dr Predrag Terzić i predsednik gradske skupštine Nenad Marković obišli su osnovnu školu „Jovo Kursula“ u Kraljevu u kojoj je stari pod u učionicama i medijateci zamenjen laminatom koji je grad  Kraljevo dobio kao donaciju.

Prijatelji Srpske napredne stranke su obezbedili 500 kvadratnih metara laminata prve klase koji smo rasporedili u dve osnovne škole. Osnovna škola „Jovo Kursula“ u Kraljevu je dobila jednu trećinu ovog laminata, a dve trećine je otišlo u osnovnu školu u Samailima koja ima izdvojena odeljenja u Bukovici i Lascu. Nadam se da će, kao i deca u gradu, i deca u ovim seoskim školama, moći da uživaju u učionicama koje su dobro opremljene – rekao je gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić

On je naglasio da su ove dve škole odabrane prema postojećim potrebama i da se to, pre svega odnosi na školu u Samailima, a pogotovu na odeljenja u Bukovici i Lascu gde su, tokom prethodne dve godine obezbeđena sredstva i za zamenu  stolarije.

- Grad Kraljevo uspeva da izdvajanjem sopstvenih sredstava, ali i konkurisanjem kod donatora obezbedi dobre uslove za funkcionisanje svojih osnovnih i srednjih škola – dodao je gradonačelnik.

Preko KfW programa obezbeđeno je 53 miliona dinara za potpunu rekonstrukciju zgrade Mašnisko tehničke škole „14. oktobar“, a uz ta sredstva grad je izdvojio nedostajućih gotovo šest miliona dinara. Na konkursu Ministarstva energetike obezbeđeno je još 13,5 miliona dinara za rekonstrukciju fasade ESTŠ „Nikola Tesla“, a 30 odsto sredstava biće obezbeđeno u budžetu Kraljeva za 2019. godinu.

- Nadam se da ćemo u budućnosti, kako se budžet grada bude sve više punio od poreza na zarade novootvorenih fabrika, imati više novca i za decu koja su naša budućnost – istakao je Terzić.

Direktor Osnovne škole „Jovo Kursula“ Ivica Milinković  je, zahvaljujući se na donaciji podsetio da su laminatom iz donacije opremili multimedijalnu učionicu, kao i planiraju da da obnove podove na još dve učionice i da ih učine funkcionalnijim i lakšim za održavanje.

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments