Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

19. novembar 2018.

U organizaciji Udruženja Fenomena, 16 učesnica/ka iz regiona jugozapadne Srbije na jednodnevnoj obuci sticalo je znanja i veštine koje je moguće primeniti u lokalnim mesnim zajednicama ili udruženjima u borbi protiv svih vrsta nepogoda

U cilju unapređenja znanja predstavnica/ka civilnog sektora i udruženja građana i građanki o rodnoj ravnopravnosti i aspektima ljudske bezbednosti u oblasti smanjenja rizika od elementarnih i ljudskim faktorom izazvanih nepogoda, u Kraljevu je u organizaciji Udruženja Fenomena, šesnaest učesnica/ka iz regiona jugozapadne Srbije pohađalo jednodnevnu obuku na temu “Rodna perspektiva u oblasti upravljanja rizicima od nepogoda izazvanih prirodnim ili ljudskim faktorima”. 

Obuka koju je vodila Višnja Baćanović iz “Kuće rodnih znanja i politika”, realizovana je u okviru projekta “Povećanje stručnosti i učešća žena iz jugozapadne Srbije u oblasti DRR tj. smanjenja rizika od prirodnih i ljudskim faktorom izazvanih nepogoda“, koji podržava OEBS.

Namera je bila da se u okviru obuke steknu znanja i veštine koje je moguće primeniti u lokalnim mesnim zajednicama ili udruženjima i uraditi procenu i rangiranje rizika od elementarnih i ljudskim faktorom izazvanih nepogoda u lokalu, procenu ranjivosti, ali  i procenu kapaciteta  i plan reagovanja zajednice.

Projekat koji traje šest meseci (do kraja aprila 2019) treba da doprinese povećanju učešća civilnog društva iz regiona jugozapadne Srbije u procesu reforme sektora sigurnosti uz uključivanje rodneperspektive kao deo koncepta ljudske sigurnosti.

Jedan od ciljeva je veće učešće žena među poverenicima za civilnu zaštitu, kao i priprema i polaganje ispita za poverenice civilne zaštite u saradnji sa Odeljenjem za civilnu zaštitu iz Kraljeva.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments