Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

24. novembar 2018.

Posle velikih poplava 2014. i 2016. godine, u zaštitu ugroženih područja na teritoriji grada Kraljeva uloženo je 308,5 miliona dinara, kažu u JP „Srbijavode“, navodeći da jedan dinar uložen u preventivu menja sedam dinara  sanacija

Odmah posle velikog poplavnog talasa u maju 2014. godine Vlada Srbije opredelila je sredstva za program hitnih saacionih radova, pa je tokom poslednje četiri godine u Kraljevu realizovano više ugovora na sanaciji nasipa i regulacija na teritoriji grada Kraljeva u ukupnom iznosu od skoro 256,9 miliona dinara, a kroz program poslovanja preduzeća „Srbijavode“, za sanacije i izgradnju zaštitnih nasipa, bedema, obaloutvrda, regilaciju vodotokova i zaštitu izvorišta potrošeno je još oko 51,7 miliona dinara. Ove podatke izneo je tokom svoje posete Kraljevu Goran Puzović, direktor JVP „Srbijavode“, koji je u društvu gradskih čelnika najpre obišao zaštitni bedem u Grdici dužine oko 1.700 metara, u čiju izgradnju je država, prema rečima Puzovića, uložila oko 87 miliona dinara.  Nakon toga, obišli su i deo treće deonicu (kroz gradsko jezgro) leve obaloutvrde na Ibru (kod Šumarske škole). Ta treća deonica duž Karađorđeve ulice treba da bude završena naredne godine.

- Taj kapitalni objekat koji će Kraljevo štititi od poplava koštaće oko 60 miliona dinara, nadam se da ćemo 2019. godine uspeti da zaokružimo tu investiciju i da vidimo šta nas još čeka – kazao je direktor preduzeća „Srbijavode“.

Prema njegovim rečima, praksa je pokazala da jedan dinar uložen u preventivu vraća sedam dinara uloženih u saniranje posledica.

-. Osim u Grdici i duž Ibra u Karađorđevoj ulici , radili smo u na lokalitetma u Mataruškoj Banji, Kovačima, na zaštiti izvorišta. Imamo opredeljenih još 35 miliona dinara za realizaciju radova u Tolišnici i na reci Ribnici, a u planu su i radovi na reci Gruži (delom kraljevačka, a delom teritorija opštine Knić) - najavio je Puzović koji je pohvalio saradnju preduzeća na čijem je čelu sa kraljevačkom lokalnom samoupravom.

I gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić istakao je važnost preventivnog delovanja, zahvalivši se državi i „Srbijavodama“ na sredstvima uloženim u sanaciju vodotokova i zaštitu izvorišta, jer se radi o jednoj desetini sredstava ukupnog godišnjeg budžeta Kraljeva.

- To je ogromna pomoć i nadam se da ćemo uspeti da obezbedimo i dodatna sredstva kako bismo nastavili izgradnju obaloutvrde, zaštitili izvorišta u Žičkom polju, rešili probleme koje imamo u Tolišnici, na reci gruži i u drugim mestima – rekao je gradonačelnik Kraljeva.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments