Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

1. decembar 2018.

Generacija rođenih 1953. godine okupila se u školi u Ratini u kojoj su 1960. godine krenuli u prvi razred, da evociraju uspomene na sticanje prvih školskih znanja, na detinjstvo i bezbriižne dane, prve igre i ljubavi

Oni koji žele nešto da urade smišljaju načine kako to da učine, a oni koji ne žele – smišljaju izgovore. Generaciji danas šezdeset petodišnjaka, a nekada đaka u Osnovnoj školi u Ratini nije bio potreban okrugao jubilej, izabrali su da se 54 godine od završetka  četvrtog razreda osnovne škole u Ratini, sretnu i ožive stare uspomene. Proslavi njihovog malog jubileja prisustvovala je i direktorka škole Jelena Dragović, koja im je poželila dobrodošlicu „nazad u školske kulupe“ i pohvalila želju da se prisete tih davnih minulih vremena kada su bili deca, delili tajne, sticali prijateljstva i znanje.

„Setite se i ne zaboravite trenutak kada smo septembra 1960. godine nesigurnim i stidljivim  korakom prošli kroz ulaz naše škole. Kročivši u ovo zdanje upoznali smo našu dobru učiteljicu Simku Ivanović koja je bila, ne samo učiteljica, nego i majka i dobar prijatelj“, poručili su bivši učenici ove škole.

Susret starih školskih drugara nastavio se prisećanjem na te srećne minule školske  dane koji se nikada neće vratiti, ali će ih oni večno pamtiti. Tako su i mlađim generacijama ostavili u amanet da ne zaborave školu u kojoj su sticali prva školska znanja, igrali igre i prvi put se zaljubili.

Tripo Spahić

 

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments