Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

4. decembar 2018.

Za razliku od predsednika nekih mesnih zajednica koji se odgovorno ponašaju, ima i onih koji ne izmiruju svoja dugovanja, računajući da će to neko drugi učiniti umesto njih

Iz budžeta grada Kraljeva obezbeđuje se novac za funkcionisanje mesnih zajednica, za njihove materijalne troškove, električnu energiju, utrošenu vodu i druge troškove. One su, međutim, ta sredstva višestruko premašile koristeći električnu energiju i u druge namene.:

- Ukoliko imate pumpu za vodu i snabdevate vodom meštane, potpuno je normalno da oni plaćaju vodu i da se od tih sredstava na prvom mestu izmire dugovi za struju, a onda da se novac koristi i za druge troškove održavanja postojećih vodovoda. S obzirom na to da je naplata koje imaju jako niska, MZ nisu plaćale struju, a Centralni registar faktura predviđa da svaki račun mora da se plati u roku od 45 dana. Ukoliko mesna zajednica kao korisnik budžeta grada Kraljeva ne isplati račun u roku od 45 dana, grad dolazi u tešku situaciju, jer se blokiraju transferi prema gradu i iz tog razloga moramo da izmirujemo i ove račune koje prave saveti mesnih zajednica i ustanove i svi drugi ljudi koji se, nažalost, ponašaju neodgovorno u ovoj situaciji, jer - treba da troše onoliko koliko je za njih opredeljeno para – smatra gradonačelnik Kraljeva.

On je dodao kako nije u redu da, za razliku od onih predsednika mesnih zajednica koji su jako korektni, neki ne izmiruju svoja dugovanja, računajući da će to neko drugi učiniti umesto njih. Istakao je kao pozitivan primer predsednike saveta mesnih zajednica koji se trude da u svom mestu što je moguće više utiču na poboljšanje života građana.

- Na svu sreću, većina predsednika mesnih zajednica su pošteni, časni i odgovorni ljudi, ali neki ne spadaju u tu grupu - kaže gradonačelnik.

Za ovu svrhu izdvojeno je 600.000 dinara iz tekuće budžetske rezerve, 4.600.000 dinara raspoređeno je mesnim zajednicama kao indirektnim korisnicima budžeta za plaćanje troškova sudskih postupaka, kazni i penala po presudama (sve kako bi se iznegle prinudna naplata i blokada računa) i četiri miliona dinara za izmirenje sudskih troškova tuženih mesnih zajednica (Leševo, Obrva i Šumarice),

- Radi o sudskim sporovima koji su nastali znatno ranije, najpre sudski sporovi koji su vođeni sa „Elektroprivredom Srbije“, zato što su izvođeni određeni radovi na izgradnji elektromreže, odnosno javne rasvete u tim mestima i koje su potpisivale mesne zajednice u to doba sa „Elektrosrbijom“. Kasnije je došlo do sporova između mesnih zajednica i ovog preduzeća, grad se uključio na taj način što je Gradsko pravobranilaštvo štitilo interese mesnih zajednica. Dakle ove dugove nisu napravili predsednici mesnih zajednica i članovi saveta u ovom sazivu već oni datiraju iz prethodnog perioda – kaže Terzić.

 

 

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - vesna vukomanovic

    Gost - vesna vukomanovic

        Postovanje,ja sam stranacki neopredeljena....zivim na teritoriji Kraljevo,odnosno mesna zajednica Kamenica,dali mi mestani Kamenice da placamo svake izbore,prosli put struju,sada vodu...naravno izbori ce,kroz koji mesec...prosli put smo za izbornu kampanju placali struju po 50 evra,sada traze za vodu po 100evra,uz to jos i nemamo vodu vec 20dana...naravno mora nesto da se uradi....Pozivam predstavnike vlasti,mesne zajednice Kamenice,kao i vasu odgovornost gospodine predsednice...ukoliko mi neodgovorite..prosledicu Visim nstitucijama...Uostalom vode ,je bilo celo leto......sada je odjednom problem voda.  Ocigledno ,da se novcem predvidenim za Mesne  zajednice,neko bahati a gradani placaju...
    • Ime: vesna vukomanovic