Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

5. decembar 2018.

Kraljevačko udruženje građana „Prijateljstvo za nova vremena“, koje postoji 13 godina, na prigodan način u društvu prijatelja obeležilo je krsnu slavu vavedenje, istog dana kada i bratstvo manastira Hilandar

U prostorijama "Prijateljstva za nova vremena", sečenjem slavskog kolača obeležena je krsna slava ovog udruženja građana – Vavedenje. Tradicionalno, sečenju slavskog kolača  prisustvovali su gosti iz javnog, političkog i kulturnog miljea grada.

Prema rečima Hadži Momira Bakračevića, predsednika udruženja, ubrzo po osnivanju „Prijateljstva za nova vremena“, zamolio je igumana manastira Hilandar, oca Metodija za blagoslov da i „Prijateljstvo za nova vremena“, slavi Vavedenje, koje je krsna slava bratstva manastira Hilandar.

- Slavu slavimo u društvu istih prijatelja, a i sveštenici koji nam pomažu da ovaj događaj obeležimo na pravi način, naši su članovi – ističe Bakračević.

On podseća da je „Prijateljstvo za nova vremena“ pokrenulo točak ponovne saradnje Kraljeva sa bivšim bratskim gradovima: Zelenom Gorom u Poljskoj, slovenačkim Mariborom, crnogorskim Plužinama, Goraždem u Republici Srpskoj, francuskom opštinom Sent Foa. Na obnavljanje veza čeka još jedino izraelski grad Lod. Ovo udruženje u Kraljevo je „dovelo“ dovelo Maturski ples, zahvaljujući njima Kraljevo je četiri puta bilo domaćin Dana srpske kulture u Istri.

- Imam želju da napravimo asocijaciju gradova čija imena počinju sa „kralj“ ili „kings“ – otkriva Bakračević.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - Marko

    Gost - Marko

    I samo ples..a toliko godina,putovanja,dnevnica,večerinki!!! Šta uradi nostalgija to je čudo!
    • Ime: Marko