Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

11. decembar 2018.

Ranije je problem predstavljalo odsustvo komunikacije između pojedinih službi kraljevačkog Doma zdravlja, a sada pacijente kojima su neophodne kućne posete, pozivaju iz Službe kučnog lečenja i zakazuju posete lekara i medicinske sestre

U cilju unapređenja kvaliteta zdravstvenih usluga, Dom zdravlja Kraljevo je od 1. oktobra ove godine uveo nov način zakazivanja kućnih poseta pacijentima kojima je neophodan takav vid lečenja. Višegodišnje iskustvo pokazalo je da najčešći problemi kod zakazivanja nastaju zbog komunikacije između pojedinih službi, pre svega Službe za zdravstvenu zaštitu odraslog stanovništva i Službe kućnog lečenja.

Pacijent prilikom dolaska sa nalogom za kućno lečenje, gde su svi podaci o lečenju, dolazi direktno u službu. Shvativši da je to zaista bilo vrlo naporno za  ljude sa takvim potrebama, za rodbinu i okruženje koji se bave podrškom u lečenju tih pacijenata, uvideli smo da je neophodno taj put pretvoriti u komunikaciju između dve službe, jer zapravo nije bilo posrednika između pacijenata“, kaže glavna sestra Doma zdravlja Kraljevo Gordana Šarac.

Zbog toga je uveden i elektronski uput, odnosno nalog izabranih lekara za pacijente koji imaju potrebu za kućnim lečenjem. Sada direktno u Službu kućnog lečenja stiže nalog iz Službe za zdravstvenu zaštitu odraslog stanovništva.

Naši pacijenti više ne donose takve naloge i ne čekaju pred vratima Službe za kućno lečenje da bi se dogovorili o terminu posete. Na ovaj način lekar iz kućnog lečenja direktno komunicira sa porodicom, ostvaruje kontakt, dogovara posetu i poštuje sve donete procedure u odnosu na  vremenski rok za obaljanje tih poseta“, pojašnjava Šarac.

Od uvođenja novog načina zakazivanja kućnih poseta, a na zadovoljstvo i korisnika usluga i zaposlenih, nije bilo problema niti zastoja u funkcionisanju. Na ovaj način se štede i vreme i novac pacijenata koji bivaju pozivani iz Službe kućnog lečenja i tada dobijaju informaciju kada će ih posetiti lekar i sestra Kućnog lečenja.Anđelka Planojević, PR Doma zdravlja Kraljevo

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments