Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

24. decembar 2018.

 

Direktor NIS Kiril Tjurdenjev sa saradnicima uručio je Opštoj bolnici u Kraljevu donaciju za nabavku novog laparoskopskog stuba vrednog 100.000 evra, a bolnici u Kosovskoj Mitrovici vozilo sa mobilnim inkubatorom od 45.000 evra

Predstavnici Naftne industrije Srbije na čelu sa generalnim dirketorom ove kompanije Kirilom Tjurdenjevim, uručili su danas u Opštoj bolnici „Studenica“ u Kraljevu donaciju čije je vrednost 100.000 evra, a prikupili su je zaposleni u ovom preduzeću u okviru tradicionalne novogodišnje humanitarne akcije.

Donacija vredna 100.000 evra biće iskorišćena za nabavku novog laparoskopskog stuba koji ćeomogućiti primenu savremenih hirurških metoda u lečenju korisnika medicinskih usluga Opšte bolnice „Studenica“.

Pogledajte kadrove sa današnje svečanosti

U sklopu iste humanitane akcije, zaposleni u NIS-u prikupili su i 45.000 evra od kojih je kupljeno novo sanitetsko vozilo sa mobilnim inkubatorom za Kliničko-bolnički centar u Kosovskoj Mitrovici vredan 45.000 evra, a uručenju donacije koju je u ime zaposlenih u Kliničko-bolničkom centru u Kosovskoj Mitrovici primio driretor te ustanove dr Milan Ivanović,  prisustvovao je i ministar zdravlja Zlatibor Lončar

On se zahvalio predstavnicima NIS-u na uručenim donacijama i istakao značaj te pomoći za dalji rad zdravstvenih ustanova u Kraljevu i Kosovskoj Mitrovici.

- NIS ove i slične humanitarne akcije inicira sam, što je danas izuzetna retkost, uveren sam da se neće zaustaviti na ovome i drago mi je što će i mladi specijalisti  Opšte bolnice u Kraljevu moći da rade na najnovijem medicinskom aparatu – poručio je ministar Lončar, zahvalivši se NIS-u i na nabavci sanitetskog vozila za Kliničko-bolnički centar u Kosovskoj Mitrovici koji će, kako je rekao omogućiti da u svakom trenutku može da se pomogne i spase nečiji život.

Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-a, izjavio je da je NIS velika porodica u kojoj dele istinske vrednosti.

- Brinemo jedni o drugima, kao i o zajednici u kojoj živimo i radimo. Kada nekome poželimo dobro zdravlje, trudimo se da pomognemo toj želji i da se ostvari i da uvek budemo tamo gde smo najpotrebniji.

Generalni direktor NIS-a je istakao i značaj donacije bolnici u Kosovskoj Mitrovici.

- Želja nam je da ovo sanitetsko vozilo što manje bude potrebno, ali verujemo da će ljudima doneti sigurnost da im je medicinska pomoć dostupna. Posebno nam je važno što je u ovom vozilu i mobilni inkubator. Svaka beba koja pronađe svoju snagu, svako izlečenje ovde u bolnici, biće za nas potvrda da dobre namere mogu da postanu najbolji životni ishodi - istakao je Tjurdenjev.

Zahvaljujući se na donaciji dr Zoran Mrvić, direktor Opšte bolnice „Studenica“ u Kraljevu rekao je da je zaposlenima i pacijentima ovog puta „došao Deda mraz iz daleke Rusije“.

- Do sada smo koristili aparat iz 2004. godine, a sada će on biti zamenjen novim koji će pomoći i unaprediti rad stručnjaka u našoj bolnici -naglasio je Mrvić.

Dr Milan Ivanović, direktor Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici,  istakao je zahvalnost u ime zaposlenih u mitrovačkoj bolnici, ali i onih kojima je medicinska pomoć najpotrebnija, na ovoj dragocenoj  donaciji.

- U ovom teškom trenutku za naš narod vidimo da ima puno ljudi koji vode brigu o lečenju naših pacijenata, a saznanje da se kompanija kao što je NIS setila naše zdravstvene ustanove budi optimizam i uverava nas da možemo da nastavimo dalje. Putem ovakvih donacija, podrške Ministarstva zdravlja, kao i kompanija kao što je NIS, uspevamo da održimo funkciju i da pružimo adekvatnu zdravstvenu pomoć našim pacijentima – poručio je Ivanović.

Zahvaljujući sredstvima koja su prikupljena u okviru ovogodišnje humanitarne akcije NIS-a, biće unapređen kvalitet rada Opšte bolnice „Studenica“ u Kraljevu, koja pruža zdravstvenu zaštitu korisnicima medicinskih usluga sa teritorije Kraljeva, Raške, Novog Pazara, Tutina, Čačka, Vrnjačke Banje, Aleksandrovca, Kruševca, Kosovske Mitrovice, odnosno za više od 500.000 stanovnika.

Da bi najmlađim pacijentima Opšte bolnice „Studenica“ u Kraljevu ulepšali predstojeće praznike, ministar Lončar i menadžmenet NIS-a obišli su odeljenja i uručili novogodišnje paketiće mališanima koji se leče u ovoj zdravstvenoj ustanovi, a novogodišnjim poklonima kompanija NIS će obradovati i decu koja se nalaze na lečenju u Kliničko-bolničkom centru u Kosovskoj Mitrovici.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments