Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

2. januar 2019.

U odnosu na 2017. godinu, prošle – 2018. godine u Kraljevu je rođena 51 beba više, a prve bebe rođene u ovoj godini tradicionalno su darivane poklonima grada Kraljeva i Opštinske organizacije Crvenog krsta

Neki nepoznati autor odavno je poručio kako su “bebe – malena bića koja ljubav čine jačom, dane kraćim, noći dužim, ušteđevinu manjom, dom radosnijim, odeću ružnijom, prošlost zanemarenom, a budućnost - vrednom življenja!” Na samom kalendarskom početku 2019. godine na svet su u kraljevačkom porodilištu stigli Kasija Ćirić, Ivona Košanin i Lazar Milovanović da to i potvrde. Nove, najmlađe stanovnike Kraljeva i njihove mame u kraljevačkom porodilištu obišli su  gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić i član Gradskog veća grada Kraljeva Ivan Bunardžić, koji su im, uz bukete cveća uručiili vaučere na po 15.000 dinara za kupovinu bebi opreme u Apoteci Kraljevo.

- Naš zadatak je da učinimo zemlju stabilnom, da gradimo puteve i mostove, otvaramo fabrike, kako bi roditelji ove dece imali zarade i omogućili deci srećnije detinjstvo. Nadam se da će oni živeti u uređenoj zemlji, to mora biti glavni cilj svih političara u Srbiji – rekao je  gradonačelnik Kraljeva čestitajući roditeljima.

Crveni krst Kraljevo i ove godine se pridružio dodeli poklona za prve tri bebe rođene u ovoj godini svojom najradosnijom akcijom – „Paket za prvorođenu bebu“.

- Majkama smo poželeli da njihove bebe imaju bezbrižno detinjstvo i dug život, a rodieljima da im se ovaj događaj ponovi nekoliko puta u životu - poručila je sekretar Crvenog krsta Kraljevo Radmila Dobrić.

- Najradosniji u novoj godini sigurno su roditelji novorođenih beba, koje će im pričinjavati slatke brige, ali i puno radosti – ocenio je dr Milan Parezanović, pomoćnik direktora Opšte bolnice „Studenica“, koji je roditeljima i bebama, kao i svim sugrađanima, poželeo puno sreće, radosti i zdravlja.

U kraljevačkom porodilištu u prethodnoj godini, u odnosu na 2017, kada je rođeno 1.189 beba, tokom 2018. rođeno je 1.240 beba. Porodilište je, slažu se svi - jedina služba kojoj treba poželeti da svake godine ima sve više posla

foto: Zoran Ljubojević.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments