Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

9. januar 2019.

Majkama Božane, Vukašina i Luke, rođenim za vreme božićnih praznika u kraljevačkom porodilištu, danas su uručeni pokloni grada, ali – i u toj lepoj priči o darivanju postoje podaci koji su prilično zabrinjavajući

Prva je, na dan Božića, u kraljevačkom porodilištu na svet došla devojčica koja će se, po prazniku na koji je rođena zvati Božana. Njena mama Radmila Gajić iz Kraljeva kaže da će joj poklon vaučer za kupovinu bebi opreme u vrednostoi od 15.000 dinara u Apotekarskoj ustanovi Kraljevo, koje joj je uz buket cveća uručio predsednik gradske skupštine u Kraljevu Nenad Marković – puno značiti.

Marta Ajtović, mlada mama iz Obrve, koja je rodla dečaka Vukašina, takođe se zahvalila lokalnoj samoupravi na pomoći koja je u prvim danima nakon rođenja bebe – više nego dobro došla,

Jelena Dragojlović iz sela Dolac u studeničkom kraju rodila je svog trećeg sina koji će nositi ime – Luka. Ona je, zahvaljujući se na pažnji i poklonu, imala poruku za sve žene da ubuduće rađaju više dece.

Predsednik gradske skupštine Nenad Marković naročito je pohvalio Jelenin primer:

- Da znate gde je tačno selo Dolac u studeničkom kraju i da znate kako oni tamo teško žive, a nije im problem da gaje troje dece. Zato se nadam da će ona biti primer svim drugim mamama uz pozitivne mere populacione politike Vlade Srbije.

Dr Zoran Mrvić, v.d. direktora Opšte bolnice „Studenica“ ukazao je na nužnost povećanja stope nataliteta ilustrujući to podatkom da je prošle godine u Kraljevu bilo 1.220 porođaja, ali da su samo 873 porodilje bile iz Kraljeva!

- Ostale porodilje bile su iz Vrnjačke Banje, Trstenika, Raške, Novog Pazara, čak i iz Bosne i Hercegovine. Sve ispod 1.000 beba godišnje za Kraljevo je malo. Nadam se da će se taj broj povećati zbog populacioonih mera, ali i povećanja svesti roditelja – ocenio je Mrvić, ističući da su uslovi života, kako je rekao postali bolji za povećanje broja članova porodice.

On je dodao da, ako se jedna mlada mama iz sela u studeničkom kraju odlućila na treće dete, nema razloga da se njenim primerom ne povedu svi oni koji imaju uslova za podizanje više dece, kako bi Kraljevo kao jedan od nasjtarijih gradova u Srbiji (po prosečnoj starosti svojih stanovnika) – bar malo podmladili.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments