Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

10. januar 2018.

Učenici Mašinsko-tehničke škole „14. oktobar“ iz Kraljeva danas su poklonima obradovali đake iz OŠ „Ivo Lola Ribar“, završivši tako humanitarnu akciju kojom svima poručuju da treba da budemo bolji ljudi

Novogodišnji i božićni praznici uvek su vreme darivanja, a taj period učenici Mašinsko-tehničke škole „14. oktobar“ iz Kraljeva iskoristili su da organizuju humanitarni turnir u stonom tenisu u školskoj sali za fizičko vaspitanje. Učestvovali su svi učenici, a od prikupljenog novca, srednjoškolci su mališanima sa posebnim potrebama koji pohađaju OŠ „Ivo Lola Ribar“ u Kraljevu kupili didaktičke igračke, koje će toj deci biti od velike koristi za njihov razvoj.

- Ideja da pomognemo baš ovoj deci koja su nas srdačno dočekala, krenula je iz III/1 odeljenja u našoj školi, a svi smo je od srca prihvatili, jer smatramo da je baš deci sa posebnim potrebama potrebno uverenje da neko misli na njih – kaže učenica Marija Dibrani, pokazujući i ostale poklone kraljevačkih srednjoškolaca, koji od danas krase produženi boravak OŠ „Ivo Lola Ribar“.

Pogledajte kadrove sa današnjeg druženja:

Pred Novu Godinu – Sneška Belića ručno su napravili učenici tekstilnog odeljenja Mašinsko-tehničke škole, a jelku ukrašenu ručno pravljenim, ekološkim ukrasima svi đaci škole zajedno  sa svojim profesorima.

Učenik petog razreda OŠ „Ivo Lola Robar“ David Mitrović kaže da je oduševljen igračkama:

- Dobili smo dosta lepih stvari: voz, drvo sa lišćem i jabukama koje se pravi kao slagalica, druge slagalice. Sve su nam lepo ukrasili, divnog Sneška Belića napravili. Srećan sam zbog svih praznika i želim da svako ima sreće i zdravlja – poručio je David. Janković, koordinatorka ekološke sekcije u Mašinsko-tehničkoj školi ponosno ističe da je ovo kraj njihove velike lepe akcije:

- Učenici su ogromnim radom i zalaganjem napravili jelku, Sneška Belića i odvojili novac za ukrase i poklone. Srećni smo što smo mogli da pomognemo, a tokom poslednje dve godine imali smo desetak sličnih akcija, humanitarnih i vezanih za očuvanje životne sredine – rekla je Janković, podsetivši da je ova škola, koja od 2014. ima epitet „eko škola“ dobila nove smerove: građevinske tehničare i tekstilce.

Ona je izrazila nadu da će ovakvih akcija biti i ubuduće, i s njihove strane, ali i od strane onih koje će ova priča možda pobuditi da i sami pomognu školi „Ivo Lola Ribar“ i mališanima koji je pohađaju, jer - njima su svaka pažnja i pomoć, više nego dobrodošli.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments