Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

12. januar 2019.

Okupljanje članova Udruženja ratnih vojnih invalida Kraljeva završilo se podelom novogodišnjih paketića deci članova i uz ocene da grad mora da nastavi da vodi računa o ljudima koji su devedesetih ostavili deo svojih tela na ratištima

Gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić primio je danas predstavnike Udruženja ratnih vojnih invalida grada Kraljeva, zajedno sa predsednikom skupštine Nenadom Markovićem, pomoćnikom gradonačelnika Markom Matovićem i članovima Gradskog veća grada Kraljeva Radojem Tomaševićem i Milunom Jovanovićem. Sastanku je prisustvovao i državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Svetozar Aleksov.

DPredsednik Udruženja Vojislav Vukašinović je zahvalio svima koji su pružili nesebičnu pomoć u poboljšanju položaja ratnih vojnih invalida grada Kraljeva uručivši im zahvalnice. Među dobitnicima su se našli gradonačelnik i predstavnici grada Kraljeva i zaposleni u stručnim službama Gradske uprave grada Kraljeva, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pšitanja, Opšta bolnica, Dom zdravlja, Nacionalna služba za zapošljavanje, Policijska uprava, 63. padobranska brigada, udruženje građana „Evergrin“, predstavnici Srpske pravoslavne crkve i mnogi drugi.

Vukašinović je istakao da su gradonačelnik dr Predrag Terzić i grad Kraljevo odnosno Gradska uprava uvek izlazili u susret oko rešavanja problema sa kojima su se članovi Udruženja susretali i pomagali u realizovanju inicijativa koje bi doprinele poboljšanju njihovog položaja. Kako je naveo, ovaj sastanak je prilika da sumiraju rezultate urađenog u prethodnoj godini.

Grad je finansirao Udruženje u 2018. godini i pomogao da članovi porodica poginulih završe školu. Kroz projekat koji je rađen u saradnji sa gradom, sada imamo tri varioca, jednog negovatelja starijih osoba, jednog informatičara, imaćemo dvoje dece palih boraca koja će usavršavati jezike, jedne dete završilo je knjigovodstvene usluge. Zahvalni smo gradu što sve čini da nam olakša život, da mladi sami pronađu put do svog zaposlenja. Prvi put imamo popuste 30 odsto za plaćanje računa „Toplane“, „Vodovoda“ i „Čistoće“. Sada imamo privilegije i prilikom odlaska kod lekara opšte prakse, za specijalističke preglede, koji su nama jako bitni, s obzirom na to da su članovi Udruženja osetljiva i ranjiva kategorija. Bitka za bolji položaj ratnih vojnih invalida će trajati“, rekao je predsednik Udruženja ratnih vojnih invalida grada Kraljeva Vojislav Vukašinović.

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Svetozar Aleksov je u svoje i u ime ministra Zorana Đorđevića pozdravio članove Udruženja, kao i roditelje i decu koja su dobila poklone.

Svako od ovih ljudi dao je veliki doprinos u celokupnoj borbi naše zemlje. Oni su nama dali još više, ovu divnu decu koja danas primaju paketiće i koja će pružiti mnogo zadovoljstva i radosti i Kraljevu i Srbiji kroz svoj rad i kroz svoje angažovanje“, izjavio je državni sekretar Svetozar Aleksov.

Gradonačelnik Kraljeva ocenio je da grad mora da vodi računa i o ljudima koji su devedesetih godina ostavili deo svojih tela na ratištima širom nekadašnje Jugoslavije, ali i da brine o porodicama palih boraca.

- Kada smo pre godinu dana razgovarali o problemima ratnih vojnih invalida i brigama koje more porodice palih boraca, obećao sam da ćemo doneti odluku o smanjenju cena komunalnih usluga za ove kategorije stanovništva i od 1. januara ove godine porodice palih boraca i ratni vojni invalidi ostvaruju popust za usluge „Toplane“, „Čistoće“ i „Vodovoda“. Od ove godine ratni vojni invalidi imaju i prioritet prilikom prijema u Dom zdravlja, u sve ambulante koje se nalaze u okolnim mestima, prilikom prijema u Opštu bolnicu, u Nacionalnu službu za zapošljavanje - naveo je gradonačelnik.

On je ocenio da se treba pobrinuti, ne samo da se održi ovaj nivo zaštite, već da se pronađu načini za poboljšanje život aratnih vojnih invalida u Kraljevu. U znak zahvalnosti za pomoć i uspešnu saradnju, predstavnik Udruženja paraplegičara Raškog okruga je Udruženju ratnih vojnih invalida grada Kraljeva uručio ikonu.

Skup je, tradicionalno, završen podelom novogodišnjih paketića deci članova Udruženja ratnih vojnih invalida, koja su se ove godine družila sa Deda Mrazom. 

 izvor: zvaničan sajt grada Kraljeva

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments