Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

18. januar 2019.

Sticanjem ovog statusa, OŠ „Olga Milutinović“ postala je deo velikog međunarodnog projekta koji širom sveta uključuje više od 12 miliona učenika i studenata u 58 zemalja

Ostvarivši sedam koraka aktivnosti koje zahteva eko – program, osnovna škola „Olga Milutinović“ u Godačici kod Kraljeva stekla je, u novembru prošle godine status „eko škole“. Tako je ova seoska škola postala deo velikog međunarodnog projekta Eko-škola, koji je pokrenula Fondacija za edukaciju u oblasti zaštite životne sredine (FEE), koja za cilj ima da kroz obrazovanje uključi i ohrabri ljude da aktivno učestvuju u očuvanju i unapređivanju kvaliteta životne sredine.

Ovaj projekat u našoj zemlji sprovodi se pod pokroviteljstvom organizacije Ambasadori održivog razvoja i životne sredine, a širom sveta uključuje više od 12 miliona učenika i studenata u 58 zemalja. Poštujući principe eko-škole, u ovoj školi učenici, profesori i ostali članovi školskog tima svakodnevnim aktivnostima doprinose očuvanju životne sredine i podizanju svesti o važnosti aktiviranja u ovoj oblasti.

- Uradili smo sedam koraka koje zahteva eko program. To je podrazumevalo veliki broj aktivnosti od prikupljanja ambalaže, preko čišćenja okoline i zaštite životne sredine, različitih akcija na nivou škole. Sve je i počelo kao „zelena škola“, to je akcija koju godinama radimo, zbog čega smo i došli na ideju da se priključimo eko-školama – pojašnjava direktorka škole Snežana Jovanović.

Planovi škole su, dodaje ona, da se fokusiraju na energetsku efikasnost, da nauče svoje đake kako mogu da štede električnu energiju, da ih upoznaju koji su to obnovljivi izvori energije.

- To, naravno, radimo, i kroz časove redovne nastave, i kroz nastavne aktivnosti. Želimo da naši učenici životnu sredinu čuvaju sve više i da to svoje stečeno znanje prenose drugima, da vole prirodu i selo i da se, ubuduće, bave možda i seoskim turizmom – kaže direktorka škole.

O ovoj seoskoj školi, koja kao matična škola ima tri isturena odeljenja i to u: Glediću, Ravanici i Leševu sa ukupno oko 180 učenika, Agro TV je snimila novogodišnju emisiju "Harmonija". Emisija, osim o školi u Godačici kao o „eko školi“, govori i o ekologiji, željama i snovima njenih đaka, aktivnostima u nastavi i van nastave.

Pogledajte emisiju:

- Ponosni smo na tu toplu priču naših đaka, na roditelje koji su nam velika podrška, kao i na nove prijatelje škole iz Gledića koji neguju tradiciju sela – turističko gazdinstvo „Rakija iz Rakije“, o kojima takođe govori ova emisija – poručila je za kraj direktorka škole „Olga Milutinović" u Godačici.

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

 • Gost - Verica

  Gost - Verica

  BRAVO!
  Za direktorku i nien kolektiv.Za ovu vrednu dečicu i roditelje koji ih podržavaju i prate u njihovim akcijama.
  Ponosna sam na Godačicu i školu koju sam nekada davno pohađala. 
  • Ime: Verica