Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

22. januar 2019.

Čak i pod rotacijama, kola Hitne pomoći u Kraljevu ne mogu da se probiju od civilnih vozila, ali će problem saobraćajnih gužvi i rada u otežanim uslovima biti rešen do kraja ove godine, kada će ova služba dobiti dvosmeran prilaz

Do kompleksa Zdravstvenog centra "Studenica", koji zapošljava 1.700 ljudi, dolazi se uskom ulicom koja je zbog velikog broja parkiranih automobila uvek zakrčena.

Kola Hitne pomoći, čak i pod rotacijama, ne mogu da se probiju, od civilnih vozila. Na svega nekoliko desetina metara od kraljevačkog Zdravstvenog centra neretko moraju da čekaju i pacijenti kojima je život ugrožen.

"Više potrošimo tu vremena nego od mesta odredišta do pacijentra", kaže jedan vozač kraljevačke Hitne pomoći.

"Od kada ja ovde radim, a to je više od 30 godina problem je prisutan, a naročito poslednjih godina kada se broj vozila enormno uvećao u odnosu na infrastrukturu grada", kaže Dušan Micić, načelnik Hitne službe Kraljevo.

Problem bi trebalo da bude rešen do kraja ove godine, obećavaju gradski čelnici. Plan je da se napravi novi prilaz pored zgrade Internističke bolnice. Projekat je spreman.

"Javnu nabaku smo planirali početkom proleća da raspišemo, i u toku leta da ti radovi budu završeni, ili do jeseni da budu završeni", navodi Aleksandar Nestorović, direktor JP za uređivanje građevinskog zemljišta.

Prilaz će biti dvosmeran i zabranjen civilnim vozilima.

"Nadamo se da se posle tog rešenja neće dešavati dosadašnje situacije i da na taj način pružamo bolju zdravstvenu uslugu, produžavamo i kvalitet ljudskog života", kaže Mirjana Krčevinac, direktorka Doma zdravlja Kraljevo.

Za izgradnju prilaza i raseljavanje građana čiji će privremeni objekti biti srušeni, u gradskom budžetu za ovu godinu obezbeđeno je 15 miliona dinara.

pripremili: Vera Aksentijević i Zoran Sarić

izvor: RTS

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

2 Comments

 • Gost - Goci

  Gost - Goci

  Lepo je što su dali na uvid(plan) buduće saobraćajnice, jer kako rekoše "projekat je spreman" te nam je drago, ali verovatno je sitan pa ga ne vidimo..
  • Ime: Goci
 • Gost - Stanar

  Gost - Stanar

  Biće  veselo kada budu raseljavali te "građane".
  • Ime: Stanar