Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

30. januar 2019.

Članice udruženja Fenomena navode da saradnju sa Savetom za rodnu ravnopravnost grada Kraljeva nemaju već dve godine i da njihovo udruženje samostalno pruža uslugu SOS telefona

U tekstu pod naslovom “Umesto prazničnog ručka – svađe i nasilje“, koji je na portalu Krug objavljen 23. januara, citirana je izjava Lidije Pavlović, predsednice Saveta za rodnu ravnopravnost grada Kraljeva u kojoj ona navodi da Savet sa kraljevačkim udruženjem  „Fenomena”, koje se bavi poboljšanjem položaja žena, od novembra prošle godine održava takozvani SOS telefon.

- Imamo obučene kadrove i na pozive dajemo informacije i psihičku podršku žrtvama nasilja. Ranije smo im pružali i besplatnu pravnu pomoć što više nismo u mogućnosti, jer nemamo dovoljno novca za angažovanje advokata. To na neki način u narednom periodu moramo rešitirekla je Lidija Pavlović.

U udruženju Fenomena kažu da informacija da Savet za rodnu ravnopravnost grada Kraljeva zajedno sa Fenomenom  “održava” SOS telefon – nije tačna.

- “Fenomena” samostalno pruža uslugu SOS telefona, licenciranog od strane Ministarstva za rad i socijalna pitanja (broj licence 467). Grad Kraljevo podržao je, kroz konkurs, u 2018. g  projekat “Centar za nenasilje”, u okviru kog radi SOS služba, sa 75 000 dinara. To je samo 5,4 % potrebnih sredstava za godinu dana rada SOS službe prema uslovima koje propisuje Ministarstvo za tu uslugu. Saradnju sa Savetom za rodnu ravnopravnost naše udruženje nema već dve godine, niti je udruženje pozivano na sastanke. Pored toga, naše udruženje je novim odlukama gradske vlasti izuzeto iz dva saveta, čime je uskraćena naša stručna podrška u kreiranju lokalnih politika za suzbijanje nasilja u porodici – navode iz „Fenomene“.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments