Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

2. februar 2019.

JP „Srbijašume“, ranije korisnik parcele koju je Vlada Srbije opredelila za izgradnju Spomen kapele na planini Čemerno uložilo je žalbu na tu odluku, pa gradnja kapele nije ni započeta

Odbor za obeležavanje sto godina od završetka Prvog svetskog rata i izgradnju vojničke spomen kapele na planini Čemerno usvojio je plan rada za ovu godinu i nastaviće da radi iako se završilo sto godina od završetka Prvog svetskog rata. Prema rečima koordinator Odbora Radoja Tomaševića, izgradnja vojničke spomen kapele nije počela prošle godine, iako je Vlada Srbije opredelila parcelu na Čemernu, površine oko 4,4 hektara.

- Parcelu je Vlada prenela u vlasništvo grada Kraljeva, koji je parcelu uneo u katastarske knjige, ali „Srbijašume“, kao preduzeće koje je bilo korisnik te parcele uložilo je žalbu. Sada se kompletan postupak nalazi u Republičkom geodetskom zavodu, kod drugostepenog organa, a mi smo učinili sve da se taj postupak završi što pre. Pre nego se završi postupak po žalbi nismo mogli da krenemo u izgradnju kapele i u prošloj godini. U celini Odbor radio veoma dobro, uradio dosta toga i na taj način stekao i poverenje građana i osnivača – pojasnio je Tomašević.

 

Cilj izgradnje spomen kapele na Čemernu, kako je ranije najavljivano, nije samo puko građenje objekta, već je plan bio da na Čemernu bude formiran čitav memorijalni centar, koji bi od sadržaja imao: Upravnu zgradu sa Spomen-sobom, kongresnom salom i restoranom, sportske terene, amfiteatar, planinarski dom, objekte komercijalnog sadržaja.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - Verko

    Gost - Verko

    S obzirom ko je pravi pre bi je trebalo nazvati ,,pokajnica,, jel tako drugovi komunisti?
    • Ime: Verko