Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

14. februar 2019.

NURDOR sutra na Trgu Svetog Save u Kraljevu organizuje akciju „I ja se borim“, u okviru koje če simbolično biti poslato srce podrške za mališane koji se leče od raka, ali i za sećanje na one koji su tu najvažniju bitku, nažalost, izgubili

Svakog 15. februara, Svet obeležava Dan dece obolele od raka, a Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka – NURDOR, tradicionalno će organizovati humanitarne skupove na trgovima, glavnim ulicama i šetalištima više od 30 gradova širom Srbije.

U Kraljevu, centralna manifestacija sa muzičkim programom biće organizovana sutra (petak, 15. februar) na Trgu Svetg Save, isped Doma vojske Srbije od 12 do 14 časova.

Tačno u 13 časova, pod sloganom I ja se borim, simbolično će biti poslata srca podrške za sve mališane koji se leče od raka, u znak podrške ovim superherojima, ali i onima koji više nisu sa nama.

NURDOR se, zajedno sa svim prijateljima, roditeljima, volonterima i javnim ličnostima, već punih 15 godina bori za veću vidljivost pitanja malignih oboljenja kod dece i problema sa kojima se ove porodice susreću,kao i postizanje većeg senzibiliteta društvene zajednice. Kroz kampanju NURDOR kako pojedince, tako i kompanije na aktivno učešće u projektima kojiimaju za cilj da olakšaju hrabrim mališanima i njihovim roditeljima proces lečenja. Ova kampanja rezultirala je prošle godine otvaranjem novog krila Klinike za dečje interne bolesti u Nišu, hemato-onkološkog odeljenja u koje su građani Srbije kroz donacije uložili više od 100 miliona dinara.

Ove godine cilj borbe je nova Roditeljsku kuću u Beogradu, koja treba da bude najveći dijagnostički i terapijski centar pedijatrijske onkologije u Srbiji, sa istovremeno najvećim brojem dece koja dolaze na lečenje. S obzirom da su često u pitanju porodice iz manjih sredina, koje nisu u mogućnosti da u Beogradu obezbede smeštaj, neophodno je omogućiti prostor u kom oni mogu da borave za vreme lečenja. Nažalost, svedoci smo sve većeg broja dece kojima je ova podrška potrebna, a naši trenutni kapaciteti nisu dovoljni.

IZ NURDOR-a pozivaju građane Kraljeva da se u petak,15. februara pridruže borbi za one kojima je podrška neophodna. Svi koji sutra ne budu u mogućnosti da dođu, mogu da se priključe kampanji ’I ja se borim’ doniranjem sredstava slanjem SMS poruke na broj 1150 (svaka poruka iznosi 100 dinara).

Ove godine NURDOR obeležava 15 godina postojanja. Za to vreme kroz udruženje je prošlo više od 1.500 porodica kojima je pružena podrška u lečenju i nakon njega, više od 1.000 potpuno besplatnih rehabilitacija organizovano je za decu koja su pobedila bolest, izgrađeno je pet roditeljskih kuća i jedna potpuno nova bolnica, a više od 1.000, posebno edukovanih volontera poklonilo je više od 100.000 sati volonterskog rada u pružanju podrške kroz razne aktivnosti za unapređenje uslova lečenja i brige o deci oboleloj od malignih bolesti.

Osim u Kraljevu, sutra će humanitarne akcije podrške NURDOR organizovati i u: Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Kragujevcu, Čačku, Užicu, Subotici, Smederevu, Zrenjaninu, Šapcu, Smederevskoj Palanci, Aranđelovcu, Ivanjici, Valjevu, Prijepolju, Trsteniku, Somboru, Sremskoj  Mitrovici, Leskovcu, Vršcu, Pirotu, Vranju, Lebanu, Lazarevcu, Kruševcu, Prokuplju, Novom Pazaru, Surdulici, Boru, Gornjem Milanovcu I Vrnjačkoj Banji.

NURDOR - Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka je neprofitna, nestranačka, nevladina organizacija čiji su osnivači roditelji izlečene i preminule dece,

medicinsko osoblje sa hemato-onkoloških odeljenja i volonteri koji su prepoznali potrebu za sistemskom i efikasnom podrškom roditeljima dece obolele od raka.

Nacionalno udruženje je osnovano 2003. godine i okuplja roditelje i prijatelje dece iz cele Srbije. Osnovni cilj organizacije je podrška porodicama dece obolele od raka sa ciljem da se obezbedi visok kvalitet lečenja, rehabilitacije i socijalizacije obolele i izlečene dece. NURDOR je član je Internacionalne konfederacije udruženja roditelja dece obolele od raka - ICCCPO (International Confederation of Childhood Cancer Parent Organizations) www.icccpo.org koja blisko sarađuje sa Svetskim društvom pedijatrijske onkologije, SIOP (International Society of Paediatric Oncology) www.siop.nl.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments