Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

15. februar 2019.

Sa Trga Svetog Save u Kraljevu u akciji NURDOR-a pod nazivom „I ja se borim“, danas je poslat balon u obliku srca kao podrška deci koji se leče od raka ili su tu borbu, nažalost, izgubila, a evo kako i dalje svako od nas akciji može da pomogne

U čitavom svetu 15. februar obeležava se kao Dan dece obolele od raka, a u Kraljevu je na Trgu Svetog Save, ispred Doma Vojske Srbije  danas organizovana manifestacija sa pratećim muzičkim programom. Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka – NURDOR, danas je organizovao humanitarne skupove na trgovima, glavnim ulicama i šetalištima i u još 30-ak srpskih gradova i opština.

Pogledajte atmosferu zabeleženu tokom današnje akcije NURDOR-a u Kraljevu:

Marija Mitrović iz Kraljeva član je NURDOR-a od 2011. godine kada se od kancera lečila njena kćerka, koja je sada zdrava devojčica.

- Ona sada ima 11 godina, bavi se sportom i pomaže drugima. Njeni prijatelji i ona, Kancelarija za mlade, lokalna samouprava, Dom Vojska Srbije, KUD „Abrašević“, puno su nam pomogli u organizovanju današnje akcije. Akcenat akcije nije bio toliko na prikupljanju humanitarne pomoći, koliko nam je želja da probudimo svest kod naroda da obolelih od teških bolesti, nažalost, ima sve više – rekla je za portal Krug Marija Mitrović.  

Pogledajte izjavu Marije Mitrović

NURDOR u Srbiji se, zajedno sa svim prijateljima, roditeljima, volonterima i javnim ličnostima, već 15 godina bori za veću vidljivost pitanja malignih oboljenja kod dece i problema sa kojima se ove porodice susreću, kao i za ostizanje većeg senzibiliteta društvene zajednice. Njihova kampanja rezultirala je prošle godine otvaranjem novog krila Klinike za dečje interne bolesti u Nišu, hemato-onkološkog odeljenja u koje su građani Srbije kroz donacije uložili više od 100 miliona dinara.

Ove godine cilj borbe je nova Roditeljska kuća u Beogradu, koja treba da bude najveći dijagnostički i terapijski centar pedijatrijske onkologije u Srbiji, sa istovremeno najvećim brojem dece koja dolaze na lečenje. S obzirom da su često u pitanju porodice iz manjih sredina, koje nisu u mogućnosti da u Beogradu obezbede smeštaj, neophodno je omogućiti prostor u kojem oni mogu da borave za vreme lečenja, jer je sve veći broj dece kojima je ova podrška potrebna.

Tačno u 13 časova, pod sloganom I ja se borim, danas je sa Trga Svetog Save simbolično poslato srce podrške u obliku balona za sve mališane koji se leče od raka, u znak podrške ovim superherojima, ali i onima koji više nisu sa nama.

Aktivisti NURDOR-a tokom današnje akcije prodavali su svoje suvenire za dobrovoljne priloge građana, na nekoliko mesta u gradu postavljene su kutije u koje građani mogu da ubace dobrovoljne priloge (imeđu ostalog u restoranu „Miraž autentik“ i na splavu „Mreža“, a u Kraljevačkom pozorištu sutra u podne će biti izvedena i predstava „Mašta može svašta“ koja će takođe biti humanitarnog karaktera.

IZ NURDOR-a pozivaju građane Kraljeva koji danas nisu mogli da dođu na Trg Svetog Save da se pridruže borbi za one kojima je podrška neophodna. Kampanju ’I ja se borim’ mogu da podrže slanjem SMS poruke na broj 1150 (svaka poruka košta 100 dinara).

Ove godine NURDOR obeležava 15 godina postojanja. Za to vreme kroz udruženje je prošlo više od 1.500 porodica kojima je pružena podrška u lečenju i nakon njega, više od 1.000 potpuno besplatnih rehabilitacija organizovano je za decu koja su pobedila bolest, izgrađeno je pet roditeljskih kuća i jedna potpuno nova bolnica, a više od 1.000, posebno edukovanih volontera poklonilo je više od 100.000 sati volonterskog rada u pružanju podrške kroz razne aktivnosti za unapređenje uslova lečenja i brige o deci oboleloj od malignih bolesti.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments