Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

16. februar 2019.

U većem delu Srbije ovog vikenda je sunčano sa prolećnim temperaturama, ali – pogledajte kako je tokom prethodna dva dana na rudnjanskoj visoravni bilo dok je trajalo probijanje puta buldožerima do neprohodnog sela Bzovik

Kada je pre nešto više od mesec dana snežni talas zahvatio Srbiju i u Kraljevu uvedena vanredna situacija, objašnjeno je da je to učinjeno, pre svega, zbog situacije u selima na rubnim kraljevima teritorije grada Kraljeva u kojima, rečeno je tada, „ima snežnih nanosa viših od metra, a vanredna situacija omogućava angažovanje baš svih privrednih subjekata“.

Najviše snežnih nanosa bilo je u Studenici, Mlanči, na Rudnu, u Bzoviku, Lascu, Bukovici, Gokčanici. Deo snežnog pokrivača nije se otopio, a onda je, za poslednjih pet- šest dana na rudnjanskoj visoravni palo više od pola metra novog snega. Pogledajte kako je tokom prethodna dva dana probijan put prema Bzoviku

U gradovima snega, uglavnom više nema zbog visokih temperatura za ovo doba godine i pravog proleća u februaru.

- Danas je i kod nas sunčano, ali je prethodnih dana bilo mećave, duvao je snažan vetar. U Bresniku sigurno ima metar snega, a na Rudnu se sneg danas polako topi, rade oluci. Dva dana su buldožerima radnici kraljevačkih „Puteva“ raščišćavali put prema neprohodnom Bzoviku, ali od jutros ponovo ide autobus i do tog sela  - rekao nam je u telefonskom razgovoru Rasko Milošević iz sela Rudno, zahvaljujući kojem smo i dobili ove video snimke.

Dežurne ekipe su, saznajemo od njega, pripravne, pa je put Studenica – Rudno – Bzovik sada prohodan.

- Preduzeće „Novi Pazar put“ održava put od Ibarske magistrale, preko Brvenika do Rudna. Samo selo Rudno nijedan dan nije bilo u blokadi. Imamo goste koji uživaju u zimskoj idili – kaže za portal Krug Rasko Milošević, iz turističkog gazdinstva „Selena“ koje na golijskoj visoravni tokom čitave godine privlači veli broj gostiju iz Srbije, ali i iz čitavog sveta koji su željni seoske atmosfere, domaće hrane (sira, kajmaka, domaćeg hleba, suvog mesa, meda, rakije, domaćih pita i kolača) i poslovično sjajne –gostoljubivosti srpskih domaćina.

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments