Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

21. februar 2019.

Naredne sedmice biće objavljen javni poziv koji treba da iskoriste stambene zajednice zgrada koje u Kraljevu godinama čekaju rekonstrukciju fasada ili nemaju dobru toplotnu izolaciju; evo do kada treba da budu dostavljeni projekti

U Kraljevu još ima stambenih Izgrada koje su oštećene nakon zemljotresa 2010. godine, a nisu rekonstruisane, mnoge imaju dotrajale fasade, a brojne su i one u kojima se troši mnogo više toplotne i električne energije zato što nemaju dobru izolaciju i nisu građene u skladu sa standardima energetske efikasnosti.

Javni poziv za sufinansiranje projekata investicionog održavanja i unapređenja svojstava zgrada na teritoriji grada Kraljeva biće objavljen u ponedeljak 25. februara i trajaće tri nedelje. Prema rečima nadležnih, Kraljevo je jedan od retkih gradova u Srbiji koji je obezbedio novac za sufinansiranje projekata rekonstrukcije fasada i energetske efikasnosti stambenih zgrada.

U ovogodišnjem budžetu deset miliona dinara opredeljeno je za ovu namenu.

- Možemo da opredelimo do 50 odsto iznosa sredstava i bespovratno ih dajemo stambenim zajednicama. Na osnovu projekata grad će im sufinansirati rekonstrukciju fasada. Mislim da se radi o odličnom potezu grada i dokazu da želimo da sa svojim građanima rešavamo probleme – smatra gradonačelnik Kraljeva.

Ovo je, dodao je, zbog činjenice da stambene zajednice i građani koji nemaju dovoljno finansijskih sredstava, prilika da sve stambene zajednice i njihovi upravnici na ovaj način reše dugogodišnje, često i višedecenijske probleme dotrajalih fasada i energetski neefikasnih objekata.

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments