Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

26. februar 2019.

Od 169 lokalnih samouprava u Srbiji, pozivu za članstvo u Pokretu za decu „Tri plus“ odazvalo se samo 11, među kojima je i grad Kraljevo, čiji predstavnici su majkama sa troje i više dece uručili prve „ponosne kartice“ koje donose popuste

U sali Doma Vojske Srbije u Kraljevu mnogobrojnim porodicama sa troje i više dece, koje su podnele zahtev za izdavanje kartice, uručene su PONOSNE KARTICE 2019 „Cena minus za 3+“. U sali prepunoj dece i roditelja, prisutne su pozdravili gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić i predsednik Udruženja Pokret za decu „Tri plus“ iz Čačka Vladica Gavrilović. Prva PONOSNA KARTICA 2019 „Cena minus za 3+“ uručena je Manueli Mitrović, koja se zahvalila u ime svih majki sa troje i više dece.

Ponosna kartica“ omogućava majkama troje i više dece da dobijaju različite vrste popusta, u prodavnicama obuće, odeće, u igraonicama, fudbalskim, košarkaškim, odbojkaškim i drugim klubovima. Naši privrednici su pokazali veliku dozu humanosti i želje da svi zajedno, grad izdvajajući sredstva za članstvo u organizaciji, a oni dajući popuste deci, učine da majke troje i više dece konačno budu ponosne zato što su našoj zemlji i našem gradu rodile troje, četvoro ili više dece“, ocenio je gradonačelnik Terzić.

On je podsetio da je ovo još jedna od mera, kojima grad pokušava višečlanim porodicama da omogogući bolji položaj, kao i onima koji žele da postanu roditelji, jer će izmenom Odluke o vantelesnoj oplodnji ubuduće i žene koje imaju do 50 godina moći da dobiju sredstva iz gradskog budžeta grada za vantelesnu oplodnju.

Prema rečima Vladice Gavrilovića, predsednika Pokreta za decu „Tri plus“, pozivu za članstvo u Pokreta, od 169 lokalnih samouprava u Srbiji, odazvalo se samo 11, među kojima je i grad Kraljevo.

- Koliko grad treba da bude ponosan na ponosne majke sa troje i više dece, toliko i same majke i porodice sa troje i više dece treba da budu ponosne na svoj grad. Ovo je stvar dobre volje i velikog srca grada i više od 150 privrednih subjekata koji u Kraljevu učestvuju u ovom projektu, od besplatnog treniranja za decu koja dolaze iz porodica sa troje i više dece do brojnih popusta – rekao je Gavrilović, dodajući da u teškim vremenima jedni za druge možemo da uradimo nešto više, jer je to Srbiji najpotrebnije a, majke sa troje i više dece, su heroji današnjeg vremena.

Do danas je u Kraljevu prikupljena 1.081 izjava, ali se očekuje da će ih vrlo bro biti više od 2.000. Pokret je samim prihvatanjem da grad Kraljevo postane član, obavezan da tokom cele godine, svakog meseca isporučuje kartice za one majke koje se prijave.

PONOSNA KARTICA 2019 je personalizovana kartica, namenjena porodicama sa troje i više dece, sa kojom ove porodice mogu ostvariti popuste ili biti oslobođene plaćanja roba i usluga u brojnim pravnim subjektima na teritoriji grada Kraljeva, ali i cele Srbije, koji su potpisali ugovore o poslovno-tehničkoj saradnji sa Pokretom za decu „Tri plus".

Spisak pravnih subjekata kod kojih porodice sa troje i više dece mogu ostvariti popust u Kraljevu, odnosno Srbiji, korisnici kartice mogu naći na zvaničnom sajtu Udruženja Pokret za decu „Tri plus“:  http://triplus.org.rs/kraljevo/

Pokret za decu „Tri plus“ je ove godine uveo i Tri plus razmenu – korisnici kartice će moći da se uloguju na sajt Udruženja i razmenjuju garderobu, poklanjaju ono što im nije potrebno, a pojavili su se i donatori koji će imati poklone za ove porodice.

Pravo na karticu imaju porodice kod kojih su majke sa troje i više dece, od kojih je najmanje jedno dete maloletno; da su roditelji staratelji ili usvojioci deteta koje je u porodici treće ili naredno; samohrani očevi koji se staraju o deci; očevi koji su preuzeli brigu o deci; da roditelji (usvojioci, staratelji) imaju zajedničko prebivalište sa maloletnom decom ili maloletnim detetom ukoliko su ostala deca punoletna, a raseljena lica da imaju zajedničko boravište sa maloletnom decom ili maloletnim detetom ukoliko su ostala deca punoletna.

Porodice koje su zahtev podnele nakon 14. februara, kartice će moći da preuzmu na šalteru Odeljenja za društvene delatnosti u Gradskoj upravi grada Kraljeva (Trg Jovana Sarića broj 1, prvi ulaz, prizemlje), radnim danima od 07.00 do 15.00 časova, počev od 5. marta.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - KV69

    Gost - KV69

    Nisam baš siguran koliko će ovako nešto imati značajan pozitivan efekat. Preveliki broj parova ostaje na jednom detetu, jer je već i tako prilično teško za normalan život, u uslovima malih plata i velike nezaposlenosti. Mnogo njih odlazi i pre nego što zasnuju porodice. Počeli su da odlaze ljudi u srednjim godinama, jer nemaju nade da će se ovde nešto promeniti na bolje.
    • Ime: KV69