Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

26. februar 2019.

Ako se na sednici gradske skupštine sa predlogom o ukidanju dva izdvojena odeljenja OŠ „Milun Ivanović“ iz Ušča slože i gradski odbornici – odeljenja u Gokčanici i u Borovu prestaće da postoje zbog - malog broja đaka

Izmene Zakona osnovnog sistema obrazovanja i vaspitanja su predvidele  drugačiju metodologiju formiranja mreže vrtića i mreže osnovnih škola na teritorijama jedinica loklanih samouprava, pa je i u Kraljevu, u skladu sa novom metodologijom - sačinjena  nova mreža osnovnih škola i o mreži Predškolske ustanove „Olga Jovičić Rita“. Odeljenje za društvene delatnosti u saradnji, Školska uprava za Raški upravni okrug i druge relevantne institucije doneli su predloge ovih odluka, a na predlog jednog od odbornika one će se naći na sutrašnjoj sednici skupštine grada.

- Imali smo veliki broj izdvojenih odeljenja osnovnih škola, prvenstveno u ruralnim područjima, gde više nije bilo uslova za opstanak tih odeljenja zbog malog broja učenika, pa je došlo do ukidanja dva izdvojena odeljenja Osnovne škole „Milun Ivanović“ iz Ušća, u Gokčanici i u Borovu. Takođe došlo je i do promene u okviru Osnove škole „Vuk Karadžić“ u Ribnici, gde je škola na Beranovcu sada izdvojeno odeljenje ove osnovne škole. Prethodna Odluka predvidela je formiranje ove škole kao nove - kaže gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić.

On je danas predsedavao sednicom Gradskog veća koja je imala samo tri tačke dnevnog reda, od kojih su dve bile predlozi za dopunu dnevnog reda sednice gradske skupštine koja će biti održana u četvrtak 28. februara. 

Pročitajte još i tekst VEOMA SREĆAN SAVINDAN U GOKČANICI o ovogodišnjoj  školskoj slavi u selu koje više neće imati izdvojeno odeljenje.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments