Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

7. mart 2019.

Prvi oficirski bal u Srbiji održan je sredinom XIX veka u Beogradu, a ova tradicija u Kraljevu trajala je sve do početka Drugog svetskog rata; tada je prekinuta, a pre nekoliko godina obnovljena sa željom organizatori da lepu tradiciju održe

Sutra (petak, 8. mart) u 19.00 časova Druga brigada Kopnene vojske Srbije (KOVS) priređuje oficirski bal u vojničkom klubu kasarne Ribnica. Bal će otvoriti komandant ove brigade, brigadni general Željko Kuzmanović, nakon čega će nastupiti plesna grupa Druge brigade KOVS koja postoji i radi pod nazivom „Tamo daleko.

Njeni članovi su oficiri, podoficiri, i vojnici Garnizona Kraljevo. Ima ih iz pešadije, artiljerije, logistike, a umetnički rukovodilac plesne grupe je Velimir Banjanac. Oficirski bal je, tradicionalno, uvek bio povod da se svi podsete lepih vremena i da istaknu da su tolerancija, poštovanje i međusobno razumevanje osobine koje treba podsticati. Oficirski bal, lep običaj iz doba dinastije Obrenović, uvek se izdvajao kao događaj, a organizovan je svake godine u zimskom periodu.

Prvi oficirski bal održan je sredinom XIX veka u Beogradu, a ova tradicija u Kraljevu trajala je sve do početka Drugog svetskog rata. Organizovanje oficirskih balova nije nastavljeno ni po završetku tog velikog svetskog sukoba, ali su organizatori sada rešeni da lepu tradiciju održe.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments