Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

10. mart 2019.

U pitanju je, najavljuju nadležni, deo trogodišnjeg projekta vrednog 100 miliona evra, u okviru kojeg će do 2022. godine digitalna nastava biti spovedena u svim razredima osnovnih škola, gimnazijama, kao i u većini srednjih i stručnih škola

Udžbenici postaju prošlost, tvrde nadležni, najavljući da će mališani koji u Srbiji 1. septembra ove godine postaju prvaci - učiti iz digitalnih udžbenika, u "pametnim učionicama", sa učiteljima posebno obučenim za taj vid nastave. U pitanju je, najavljuju nadležni, trogodišnji projekat, u okviru kojeg će do 2022. godine digitalna nastava biti spovedena u svim razredima osnovnih škola, gimnazijama, kao i u većini srednjih i stručnih škola, najavljeno je iz kabineta premijerke Ane Brnabić.

Za uvođenje digitalizacije biće utrošeno 100 miliona evra, a novac će, kako tvrde u kabinetu predsednice vlade Ane Brnabić, biti obezbeđen iz budžeta ministarstvava prosvete i trgovine, turizma i telekomunikacija, kao i kredita Evropske investicione banke.

Prema pisanju današnje „Politike“, u ovom projektu biće obučeno više od 10.000 učitelja i nastavnika za planiranih 10.000 učionica. Kako se najavljuje, sa digitalnom nastavom nastaviće i đaci koji trenutno idu u prvi i peti razred, a deo su  pilot-projekta "Dve hiljade digitalnih učionica".

Osnovni razlog zbog kojeg Vlada Srbije ulaže milione evra u digitalizaciju nastave je, kako objašnjavaju, činjenica da živimo u digitalnom dobu i da bez savladavanja elektronske pismenosti u najranijem uzrastu naši đaci neće imati znanja upotrebljiva za život i zanimanja u budućnosti. Drugi razlozi su, kažu, to što iz digitalnih materijala đaci lakše i bolje uče, više pamte, aktivniji su na času, a nastavnici ističu da im je rad lakši.

foto: Pixabay

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments