Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

13. mart 2019.

Stalna konferencija gradova i opština organizovala je svečanu dodelu 30 vozila, koje je Evropska unija donirala gradovima i opštinama koji imaju mobilne timove za inkluziju Roma, a jedan automobil „fiat tipo“ i lap top dobio je i grad Kraljevo

Program „Podrška EU inkluziji Roma“, za cilj ima podizanje kapaciteta i adekvatnog funkcionisanja mobilnih timova koji se u srpskim gradovima i opštinama bave poslom inkluzije Roma. Tim povodom, Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) organizovala je svečanu dodelu 30 vozila – donacija EU, takvim mobilnim timovima sa ciljem podizanja njihovih kapaciteta i adekvatnog funkcionisanja.

Ovaj program „od 2017. godine sprovodi SKGO, finansira EU, a glavni korisnik je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Osim 30 automobila „fiat tipo“, lokalne samouprave su, za potrebe mobilnih timova za inkluziju Roma dobile i 30 laptop računara.

Svečanoj ceremoniji dodele vozila, održanoj na platou ispred Palate Srbije u Beogradu, u ime grada Kraljeva, prisustvovao je koordinator mobilnog tima za inkluziju Roma, član Gradskog veća grada Kraljeva Milun Jovanović.

Predstavnicima gradova i opština ključeve su uručili šef Delegacije Evropske unije Sem Fabrici, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i generalni sekretar SKGO Đorđe Staničić.

Članovi mobilnih timova često su na terenu u posetama romskim naseljima, pa je, kako u lokalnoj samoupravi  ocenjuju, ova donacija više nego korisna za pružanje terenske podrške i pomoći porodicama i pojedincima.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments