Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

16. mart 2019.

Posao vatrogasca, s razlogom, spada među najplemenitija, ali i najteža zanimanja, ali oni svoj posao obavljaju časno i bez straha i za manje od minut, kad se alarm oglasi – svi su na nogama

Po svim merilima, posao vatrogasca spada među najplemenitija, ali i najteža zanimanja. Opasnosti koje donosi ta profesija, svakodnevni napor i stres, ubrajaju ga u jedno od najtežih zanimanja. U Vatrogasno-spasilačkim brigadama uspevaju da se izbore sa svim poteškoćama.

Ekipa RTS-a u Kraljevu uverila se da reaguju i noću za manje od 60 sekundi. Ispred samog ulaza u zgradu vozilo pod rotacijom. Za manje od minut svi su na nogama, spuštaju se niz šipku i kreću. Ponoć je daleko, a ovo je već treći alarm za uzbunu.

"Noć je uvek teška, da li ima intervencije ili ne - noć je noć, ali građani mogu da budu spokojni jer vatrogasci su uvek budni", kaže šef smene vatrogasne brigade Slavko Stašević.

Vatrogasac Slobodan Kastratović priča da je nekada teško i danju, zavisno od situacije, broja intervencija.

Posao obavljaju časno i bez straha. Ističu kako je adrenalin prisutan u svakoj intervenciji, ali ih očigledno ne popušta ni u privatnom životu.

"Događalo mi se u školi, odem kod deteta na roditeljski a primer čujem zvono, ustanem kao da idem na intervenciju, skočim, posle ukapiram da sam kod deteta u školi, i tako", kaže Bojan Ristović, vatrogasac "VJ Kraljevo".

Razlika u godinama kod njih se ne primećuje. Nasmejani su, raspoloženi igraju bilijar...

Nenad Đurđević kaže da doživljava ovo kao svoju drugu kuću i porodicu.

Opušteno piju kafu i razgovaraju o svakodnevnim stvarima, sve do trenutka kada se oglasi zvono. Svaki dan, 24 sata.

pripremila: Vera Aksentijević

izvor: RTS

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments