Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

23. mart 2019.

Rehabilitacioni centar u Bogutovačkoj Banji već pet godina čeka novog vlasnika, ali tender još nije ni raspisan; dok se sudbina banje ne reši, banjsku imovinu od vandala i korova čuvaju meštani, da bi, kako kažu, gosti imali gde da se vrate

Infrastruktura Bogutovačke Banje svela se na oronulu zgradu termalnog kupatila, ali život u banji, kako meštani ističu, nije i neće stati dok oni brinu o njemu.

"Malo smo ovaj zid, klupe, sve smo očistili, sredili malo, ako budemo mogli ispred da sredimo, da živne banja. Svi su ovde gradili kuće, sobe za izdavanje, mi smo prodavali sir, kajmak, od toga smo živeli, sada nema ništa", priča Milanka Banjanac, meštanka Bogutovačke banje.

Zora Borisavljević i još desetak njenih komšija u svoje apartmane uložili su sav kapital stečen u inostranstvu. Od svojih sredstava održavaju i banjsku imovinu.

"Ne možemo neku veliku investiciju da koristimo, jer sutra će neko da dođe da kupi i pita šta ćete vi tu, ali gledaćemo koliko možemo da sredimo, šta možemo da sredimo, sredićemo", dodaje Zora Borisavljević.

Puste ulice u ovom malom ušuškanom mestu, već bi, kažu, uveliko bile pune gostiju da hotel i ambulanta nisu pod katancem.

"Činimo sve, ali propada, nema ništa da radi, imali bi sve i naroda i svega. Ovako, ako se ne otvori, odoh i ja i moje troje dece", kaže Milica Banjanac, meštanka Bogutovačke banje.

Neizvesnost i sudbina Bogutovačke Banje pogađaju ne samo meštane, već i pacijente koji su u tu banju iz svih karajeva Srbije i inostranstva dolazili i po 30 godina. Pet godina je na gubitku i gradska kasa.

pripremila Vera Aksentijević

izvor: RTS

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments