Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

29. mart 2019.

Izgradnja treće teretane na otvorenom u Kraljevu ponovo aktuelizuje problem uništavanja sprava, od kojih su neke u postojeće dve ’poživele’ jedva koji dan ili mesec, pa će najverovatnije SC „Ibar“ biti zadužen za njihovo održavanje

Teretana koja se gradi u Mesnoj zajednici Beranovac biće treća kraljevačka teretana na otvorenom. Kao građani, nismo se proslavili čuvanjem onih koje smo imali pored Ibra i u čuvenim kraljevačkim „borićima“, jer su vrlo brzo neke od sprava pokvarene ili, što je još gore, namerno polomljene.

Za teretanu na otvorenom na Beranovcu, Ministarstvo omladine i sporta izdvojilo je 2.481.000 dinara, a Kraljevo dodatnih 440.000 dinara. Ideja je da ovu teretanu na otvorenom sa trim stazom i spravama za vežbanje koriste meštani Beranovca, Jovca, Metikoša i okolnih naselja.

Gradski čelnici više puta su apelovali na građane da vode računa o zajedničkom dobru i ne uništavaju ono što svima može da bude od koristi, ističući da je nemoguće pored teretana na otvorenom postaviti čuvare koji bi mogli tu zajedničku imovinu u svako doba dana i noći da zaštite od bahatosti pojedinaca koji ih uništavaju.

- Neophodno je da teretane na otvorenom preuzme Sportski centar Ibar, koji će se brinuti o njihovom održavanju -  smatra gradonačenik Kraljeva dr Predrag Terzić, koji jenajavio da će Beranovac, u kojem je otvorena ambulanta, a uskoro bi trebalo da počne da radi i vrtić „Milomir“  u potpunosti promeniti svoj izgled zbog asfaltiranja ulica i rešavanja drugih manjih infrastrukturnih problema“.

foto: Zoran Ljubojević

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments