Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

29. mart 2019.

Zbog započetih infrastrukturnih projekata na planini Goč, počeće i rekonstrukcija saobraćajnice ka ovoj planini, na kojoj bi ove godine, kako kažu nadležni, trebalo da započne i izgradnja manje žičare, ali linije do Goča - nema

Rekonstrukcija postojeće saobraćajnice koja vodi ka planini Goč, podrazumeva i izgradnju trotoara, ali i odvoda atmosferskih voda.

- Na Goču je završena izgradnja paviljona, koji je koštao 65 miliona dinara, a ove godine će započeti i izgradnja manje žičare, za šta smo pomoć dobili od Ministarstva turizma 15 miliona dinara, koliko će izdvojiti i grad Kraljevo – podsetio je nedavno gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić.

U tekstu KRALJEVU ZA SKI LIFT NA GOČU 15 MILIONA DINARA portal Krug pisao je sredinom septembra prošle godine o bespovratnim sredstvima za izgradnju skijaških sadržaja na planini na planini Goč koja su obezbeđena iz budžeta Ministarstva trgovine, turizma i tekomunikacija. Grad će, prema potpisanom ugovoru obezbediti isti iznos kao i država, a rok za završetak projekta je devet meseci.

Sredstva su obezbeđena nakon što je lokalna samouprava podnela krajem jula prošle godine zahtev za dodelu bespovratnih sredstava za realizaciju projekta “Izgradnja skijaških sadržaja na planini Goč”. Nakon što je Komisija za utvrđivanje predloga projekata za koje će biti odobrena bespovratna sredstva, pre svega za projekte razvoja turizma predložila da grad Kraljevo dobije 15 miliona dinara za realizaciju projekta, gradonačelnik Kraljeva potpisao je ugovor sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija kojim se sredstva odobravaju za izgradnju ski lifta sa pratećom opremom.

Tereni za rukomet i košarku na Goču, kako je najavljeno, biće rekonstruisani sredstvima koja su obezbeđena preko tela za demografiju i populacionu politiku, kojim rukovodi Slavica Đukić Dejanović, ministarka bez portfelja.

OBNOVITI LINIJU KRALJEVO – DOBRE VODE (GOČ)!

Trenutno je, po rečima naših sugrađana, Goč Kraljevčanima – nikada dalji, jer do ove planine nema redovnog autobuskog prevoza, pa tokom zimskog raspusta ni oni koji su želeli uživaju u zimskim radostima, do Goča nisu mogli, osim automobilom. Autobus ide u 6 ujutru iz Kraljeva, ali samo do Sokolje. Dok traje školska godina – radnim danima autobusi saobraćaju i kasnije, ali takođe samo do Sokolje. Meštani Kamenice i Brezne ističu da su pisali peticije, sa željom da se makar vikendom obnovi linija Kraljevo – Dobre vide, ali – odgovora nadležnih – nije bilo.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - Nenad

    Gost - Nenad

    Bar lepo isplanirajte,nemojte kao kod atletskog stadiona,obnove trga nadvožnjaka pokazivati neznanje da vam se ne smeju građani.Dakle prihvatljivo kašnjenje 15 dana ,snimite teren,proverite imovinske odnose,pitajte šumara,proverite kvalitet asfalta i šljunka,izmeriti kote a ako ne umete ima ko ume a ne da se u medijima pravdati zbog nepredviđenih okolnosti.
    • Ime: Nenad