Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

1. april 2019.

Prvaci iz OŠ ’Vuk Karadžić’ danas su, u okviru obavezne projektne nastave, posetili gradonačelnika Kraljeva; a među decom koja, kad porastu, žele da budu šefovi policije ili učiteljice, trojica prvaka poželeli su da budu - gradonačelnici

Čime se bavi gradonačelnik, kako narod bira nekoga na tu funkciju, kako se gradonačelnik Kraljeva zove, da li je oženjen, za koga navija, u koju školu je išao“, samo su neka od pitanja koja su danas postaljali ili na njih odgovarali đaci, njih oko stotinu koji pohađaju prvi razred OŠ „Vuk Karadžić“, iz matične škole u Ribnici i isturenog odeljenja na Beranovcu.

U pitanju je poseta realizivana kao deo obavezne projektne nastave u školi, čiji se jedan deo odnosi na učenje o demokratskom društvu i građanskom vaspitanju, zbog čega je i upriličena poseta lokalnoj samoupravi.

Prvacii Ignjat Vojvodić, Veljko Marković i Konstantin Čamagić nakratko su danas seli preko puta svojih vršnjaka, glumeći „vlast“, jer su poželeli da postanu  gradonačelnici Kraljeva, a aktuelni gradonačelnik dr Predrag Terzić rekao je da mu je „drago što deca shvataju da je lepo raditi za svoju sredinu i truditi se da grad napreduje“.

- Oni bi , kako su govorili, da jednog dana budu policajci, vojnici, oficiri, učiteljice, ali i da se bave politikom i budu gradonačelnici. Zato smo pričali o ulozi gradonačelnika, o tome šta on radi ili treba da radi. Deca, koja su tek prvaci, govorila su o tome šta je potrebno da bi se u Kraljevu živelo bolje. Pre svega, želeli su da imaju više mesta za igranje, više parkova i sadržaja koji odgovaraju njihovom uzrastu – kže gradonačelnik Kraljeva.

Prema rečima Vesne Ristović, učiteljice u OŠ „Vuk Karadžić“, projektna nastava je od početka ove školske godine obavezna. Zato oni nizom aktivnosti realizuju projekat „Dečji turistički vodič našeg mesta“, čiji deo predstavlja i današnji susret sa gradonačelnikom. Za ovaj susret deca su smislila i prigodnu himnu koju su danas odrecitivali. 

Pogledajte kadrove sa današnjeg događaja:

Prvaci ove škole, sa ciljem da upoznajući svoj kraj umeju da ga predstave turistima, već su obišli Hram Svetog Vasilija Ostroškog, ušće reke Ribnice u Ibar, Kulturni centar „Ribnica“, Narodni muzej, biblioteku „Stefan Prvovenčani“, centar grada.

- Projektna aktivnost će se završiti stvaranjem suvenira sa motivima svog mesta i to će raditi učenici sa roditeljima, u okviru projekta i Kluba roditelja i nastavnika, koji imamo u školi. Nakon toga smo planirali da napravimo štand, na kome ćemo predstaviti krajnje produkte ovoga što smo radili danas i ovih nekoliko dana – rekla je učiteljica Vesna Ristović, pojašnjavajući da projekat ima nekoliko faza kroz koje učenici prolaze zajedno sa svojim učiteljicama, uživajući u svemu što zajedno rade.

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - Зорица

    Gost - Зорица

    Браво!
    • Ime: Зорица