Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

5. april 2019.

Kako korupciju da prepoznaju, kome da je prijave, kao i o prevenciji od ove štetne društvene pojave, sa oko 200 maturanata i profesorima, u  U Elektro-saobraćajnoj tehničkoj školi „Nikola Tesla“ razgovarali su tužioci, policajci i sudije

U Elektro-saobraćajnoj tehničkoj školi „Nikola Tesla“ u Kraljevu održan je prvi Anti-korupcijski čas kome je prisustvovalo 200 učenika završnih razreda i njihovih prpfesora sa područja Školske uprave Kraljevo, iz Tutina, Novog Pazara, Raške i Vrnjačke Banje.

Ovaj edukativni čas organizovan je u okviru aktivnosti projekta Prevencija i borba protiv korupcije koji finansira Evropska unija, a realizuje se u saradnji sa Ministarstvom pravde Republike Srbije i Republičkim javnim tužilaštvom i deo je kampanje za podizanje javne svesti o važnosti prevencije i borbe protiv korupcije.

Pozdravne govore održali su dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva, Radomir Ilić, državni sekretar Ministarstva pravde i Aleksandar Pajić, posebni savetnik nadležan za poslove srednjeg obrazovanja i obrazovanja odraslih Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Roman Prah, vođa projekta Prevencija i borba protiv korupcije obratio se učesnicima kratkom poruku da je važno da se prekine lanac korupcije i da svako od nas kaže “Reci ne korupciji” što je slogan kampanje.

O svim aspektima korupcije, kako da je prepoznaju, kome da prijave, kao i prevenciji od ove štetne društvene pojave sa učenicima i njihovim nastavnicima razgovarali su tužioci, policajci i sudije koji se svakodnevno bore protiv korupcije, predstavnici Agencije za borbu protiv korupcije kao i predstavnici nevladinih organizacija Transparency International i Pištaljka.

Cilj ove kampanje je da se poboljša razumevanje javnosti o temi korupcije kao i razumevanje sistema i mehanizama za prevenciju korupcije, a poseban značaj dat je edukaciji i informisanju mladih ljudi.

Pored organizacije Antikorupcijskih časova za učenike srednjih škola, biće održane i debate sa studentima na fakultetima u četiri Univerzitetska centra u Srbiji kao i brojne konferencije. Naredni Antikorupcijski čas biće održan u srednjoj školi u Novom Sadu. 

foto: Zoran Ljubojević

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

2 Comments

 • Gost - Stanar

  Gost - Stanar

  Zar vi mislite da su naša deca glupa, sram vas bilo ?!?!
  • Ime: Stanar
  • Gost - Miodrag

   Gost - Miodrag

   Jesu jer je direktorka OSE zaposlila u Toplani muža molera. Ti meni ja tebi  jer su vaša deca glupa . Nisu moleri. 
   • Ime: Miodrag