Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

18. april 2019.

Udruženja Kraljevački forum i Unija organizacija osoba sa invaliditetom grada Kraljeva promovisala su danas zajednički projekat "Umetnost inspiriše, umetnost motiviše" koji je namenjen osobama sa invaliditetom

Projekat „Umetnost inspiriše, umetnost motiviše“, predstavnici udruženja Kraljevački forum i Unija organizacija osoba sa invaliditetom grada Kraljeva, promovisali su u prostorijama novootvorenog umetničkog prostora "Alternativa" (Jug Bogdanova 71, Kula 1), gde je danas održana i prva u nizu likovnih radionica čiji će korisnici biti osobe sa određenom vrstom invaliditeta. Ubuduće će ovakve radionice u prostori „Alternativa“ biti održavane jednom nedeljno sa ciljem da i osobe sa invalditetom imaju priliku da na taj način imaju priliku da izraze svoju kreativnost.

U pitanju je nastavak prošlogodišnjeg projekta „Umetnost (ne)poznaje autizam“, koje je udruženje Kraljevački forum radilo u saradnji sa udruženjem „Autizam“ Kraljevo. Ove godine, njihove aktivnosti usmerene su na širi krug korisnika, odnosno na sve članove Unije organizacija osoba sa invaliditetom.

- Tokom cele godine u umetničkom prostoru „Alternativa“ realizovaćemo projekat, imaćemo obezbeđen materijal, a oformili smo i stručan tim u kojem su dr Ivana Petrović, specijalista opšte medicine, Nikola Marić, diplomirani psiholog, Tijana Dražović, vaspitačica i slikarka, Boban Jerinić, slikar i ja, kao koordinator projekta – kaže slikar Bojan Otašević, izražavajući nadu da će projekat kao i prethodne godine biti kvalitetno odrađen, na opšte zadovoljstvo učesnika radionica i članoa njihovih porodica.

Inkluzija i socijalizacija osoba sa invaliditetom, jeste jedan od ciljeva ovog projekta, ali je i način da, možda, kroz umetničko stvaralaštvo, njihov rad bude i komercijalizovan, kako bi te osobe mogle kroz projekat nešto i da zarade, a projektu omoguće održivost.

Ranko Vuković, predsednik Unije organizacija osoba sa invaliditetiom ističe da je interesovanje osoba sa invaliditetom za ovaj projekat, prevazišlo njihova očekivanja.

- Već u pripremnoj fazi realizacije projekta interesovanje osoba sa invaliditetim bilo je veliko. Ovakav rad podrazumeva formiranje manjih grupa, a pomoć stručnog tima je tu da zajedno pokažemo kako sva udruženja osoba sa invaliditetom mogu da funkcionišu kroz zajedničke akcije. Hendikep koji nas često razdvaja, može nekada i da nas spoji – smatra Vuković.

Radionice u umetničkom prostoru „Alternativa“ imaće mogućnost da pohađaju članovi Unije organizacija osoba sa invaliditetom, od onih najmlađih, sve do najvremešnijih članova koji ne dozvoljavaju da ih hendikep zatvori u četiri zida nego, koristeći i ovakva druženja, pokazuju koliko cene život i svaku priliku koju im on pruži..  

 

 

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments